Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT'TEN YAYLA EVLERİ AÇIKLAMASI

VALİ ÜMİT'TEN YAYLA EVLERİ AÇIKLAMASI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Mudurnu ilçesindeki Göllüören ve Yaylabeli yaylalarındaki evlerin kiralanmaması ve yaylacılık faaliyetlerinin yapılmaması nedeniyle iki bölgenin tekrar orman arazisine dönüştürüldüğünü söyledi.

Mudurnu İlçesindeki Göllüören ve Yaylabeli yaylaları geçtiğimiz günlerde  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayla statüsünden çıkarıldı. İki yaylayla ilgili alınan kararın gerekçelerini açıklayan Vali Ümit, “31 Aralık 2011 yılına kadar orman arazisi iken vatandaşlarımız tarafından hayvancılık yapmak amacıyla izinsiz olarak iskan alanı haline getirildiğinden Orman Genel Müdürlüğü tarafından çıkartılan 7 Mart 2013 tarih ve 28580 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Devlet Ormanlarındaki Yayla Alanlarının Tespiti ve İdaresi Hakkında Yönetmelik’  ile söz konusu alanlar yayla olarak tarif edilmiş ve bir defaya mahsus olmak kaydıyla 25 Mart 2013 tarihinde Göllüören yaylasında 19 adet, Yaylabeli yaylasında ise 8 adet tek katlı ev tespit edilerek bu binaları yapıp kullanan şahıslara kiralanmak amacıyla 30 Temmuz 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Orman Bölge Müdürlüğü envanterine kayıt ve tescil edilmiş ve süreç içerisinde Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce bu evleri kiralamaları için ilgililere tebligat yapılmış olmasına rağmen 2020 yılına kadar herhangi bir kiralama talebinde bulunulmamıştır” dedi.

"HERHANGİ BİR YAPILAŞMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Son yıllarda iki yaylada yaylacılık faaliyetinin yapılmadığının tespit edildiğini ifade eden Vali Ümit, şunları söyledi:
“Göllüören ve Yaylabeli yaylalarının 6831 sayılı Orman Kanununun 17. maddesi gereğince yayla statüsünden çıkartılarak tekrar orman arazisi statüsüne dönüştürülmesine karar verildiği anlaşılmıştır. Bahse konu alanlar orman arazisi olarak kullanılmaya devam edilecektir. Herhangi bir yapılaşma veya başka türlü çalışma yapılması söz konusu değildir. Aynı zamanda bundan sonra bu alanlarda hayvancılık yapılmasına yasal bir engel de bulunmamaktadır.”