Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Vali Ümit'ten kritik koronavirüs açıklaması

Vali Ümit'ten kritik koronavirüs açıklaması
Bolu Valisi Ahmet Ümit, korona virüs vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ümit, bu güne kadar kaç kişinin korona virüs nedeniyle vefat ettiğinin bilgisini verdi. Ümit; “Bugün itibariyle 140 hastamız hastanede yatıyor. Bunların 90’ı pozitif vaka, 50’si ise şüpheli durumda” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu’daki bu güne kadar yaşanan korona virüs kaynaklı hayatına kaybedenlerin toplam sayısına dair bilgiler verdi. Virüsten dolayı Bolu’da ölüm sayısının 33’e ulaştığını vurguladı. Ümit; “Virüsten dolayı Bolu’da ölüm sayısı 33’e ulaştı. 4 yoğun bakımda bulunan ve 6 entübe hastamız var. Toplam 141 kişi hastanelerde tedavi görüyor, 1619 kişi ise evlerinde kontrol altında tutuluyor. Evlerinde kontrol altında tutulan vatandaşlarımızdan yüksek şüphe taşıyanlar olduğu gibi, pozitiften negatife dönenler de var” diye konuştu.

“TEMMUZUN ORTALARINA DOĞRU ÇOK CİDDİ BİR ŞEKİLDE ARTIŞ GÖSTERDİ”

Vali Ümit, ilimizde pozitif vakaların ciddi bir şekilde artış gösterdiğine dikkat çekerek; “1 Haziran’dan itibaren normalleşme sürecine girildi. 1 Haziran’a kadar Bolu olarak biz çok iyi geldik. Yüzde olarak vermek gerekirse 1 Haziran itibariyle %1’in altında 0,8. Bu yüzdeyi şöyle hesaplıyoruz; şüphe arz eden şahıslar teste tabi tutuluyor. Pozitif çıkan vakalar toplama orantılanıp yüzde bulunuyor. Şüpheli sayısı az olunca test sayısı da ona göre az oluyor. Buna göre de pozitif vakalar da kendini gösteriyor. 1 Haziran itibariyle %0,8 iken Temmuzun ortalarına doğru çok ciddi bir şekilde artış gösterdi. Hem ülkemizde hem ilimizde bunu hep beraber gördük rakamlardan. %20’lere kadar yükseldi. Ağustos ayında %18’e çekildi. Ama haziran ayının öncesine göre önemli bir artış olduğunu hep beraber yaşadık, gördük” şeklinde konuştu.

“90 POZİTİF VAKAMIZ VAR”

Hastanede yatan hasta sayısını hızla düşürmeyi hedeflediklerini de belirten Vali Ahmet Ümit; “Bugün itibariyle 140 hastamız hastanede yatıyor. Bunların 90’ı pozitif vaka, 50’si ise şüpheli durumda. Hepsine Allah’tan şifalar diliyorum. Maalesef bazı vatandaşlarımızı kaybettik. Çok ciddi bir olayla karşı karşıyayız. Bunun için hıfzıssıhha meclisimiz birtakım tedbirleri yeniden belirledi. Bunlar toplu etkinliklere yönelik olarak aldığımız tedbirler. Bundan sonra denetimler çok daha detaylı olacak. Her şeyin başı sağlık hepimizin bildiği gibi. Sağlığımız için bazı hususlardan fedakarlık yapmamız gerekiyor. 2-3 gün önce hastanede yatan hasta sayısı 155 iken bugün 140. İnşallah süreç içerisinde hızla bunu düşürmeyi hedefliyoruz. Bunu için belli kurallar belirledik. Az önce de ifade ettiğim gibi denetimleri çok daha etkili bir şekilde yapacağız. Deyim yerindeyse bire bir markajla işi yürütmek durumundayız. Çünkü bir düğüne gittiğinizde önce belki uzaktan selamlaşıyorsunuz ama 10-15 dakika sonra tekrar samimiyetler oluşuyor. Bunlar bizim kültürümüzde olan insani değerlerimiz ama ne yazık ki bu süreçte lehimize çalışmıyor. Sosyal mesafe dediğimiz prensibi kesinlikle uygulamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.