Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT’TEN ANNELER GÜNÜ ZİYARETLERİ

VALİ ÜMİT’TEN ANNELER GÜNÜ ZİYARETLERİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit Anneler Günü münasebetiyle Şehit Annesi Güllü Değercan ile 100 yaşındaki Fatma İlhan’ı ziyaret etti.


Bolu Valisi Ahmet Ümit beraberinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bekir Koçyiğit ile birlikte Anneler günü münasebetiyle bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

ŞEHİT ANNESİ ZİYARETİ

Vali Ümit ilk Anneler Günü ziyaretini 1995 yılında Şırnak’ta askerlik görevini yaparken şehit olan Mustafa Değercan’ın annesi Güllü Değercan’a gerçekleştirdi.

Şehit annesi Güllü Değercan’ın Anneler Günü’nü kutlayan Vali Ahmet Ümit, şehidimizin babası Ali Değercan ile de sohbet ederek ihtiyaçlarını sordu.

Ziyarette annelerimizin bizim en değerli varlıklarımız olduğunu belirten Vali Ümit, “Anneler Günü nedeniyle sizleri ziyaret edip hal ve hatırınızı sormak istedik. Vatan uğruna en değerli varlığınız olan evladınızı verdiniz. Milletimiz için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Allah hepimizi annesinin, babasının kıymetini bilenlerden eylesin. Allah hepimize ailesinin, devletinin, milletinin kıymetini bilen evlatlar, torunlar versin. Bu vesileyle sizlerin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

100 YAŞINDAKİ FATMA İLHAN’A ZİYARET

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Anneler Günü ziyaretleri kapsamında bir diğer ziyaretini ise 100 yaşında olan Fatma İlhan’a gerçekleştirdi.

100 yaşında olan Fatma İlhan’ın Anneler Günü’nü kutlayan Vali Ümit, annemiz ile yakından ilgilenerek sohbet etti.

Kendilerini kabul ettiği için Fatma İlhan’a teşekkür eden Vali Ümit, “Allah sizlere ve tüm annelerimize sağlık ve sıhhat versin. Dualarınızdan devletimizi, milletimizi eksik etmeyin. Bizim için sizler sadece bir gün değil her gün önemli ve değerlisiniz. Biz millet olarak binyıllardır ayakta kalıyorsak bu annelerimiz sayesindedir. Allah sizleri ve tüm annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Tekrar sizin ve tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

VALİ ÜMİT’TEN ANNELER GÜNÜNE ÖZEL AÇIKLAMA

Ziyaretler sonrasında günle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Ümit, şu ifadelere yer verdi:

“Allah’ın rahmet sıfatının tecellisidir anne. Annelikten daha zor bir iş yoktur dünya üzerinde. Çünkü anne dünyanın en değerli varlığını, çocuğunu yetiştirmektedir.

Ama çocuk da adeta insafsız bir alacaklı gibidir annesine karşı. Ana rahmine düştüğünden itibaren annesini rahatsız etmeye başlar. 3-5-10 yaşlarındayken her çocuk “Benim annem, benim annem” diye annesini çekiştirirken, ilerleyen yıllarda anne yaşlandığında ise çoğu evlat maalesef “Senin annen, senin annen” diye tutturur. Anne bunları bilmesine rağmen annelik sürecinin hiçbir noktasında şefkatinden, merhametinden ve fedakârlığından hiçbir şey kaybetmez. Çünkü anne, bir melek timsalidir.

Peygamberimiz aleyhissalâtu vesselam da cennetin annelerin ayağının altında olduğunu ifade etmiştir. Birazcık izah edersek, babaların, erkeklerin veya kadınların değil, cennet annelerin ayakları altındadır. Kısacası annenin yerine hiçbir şeyi ikame edemezsiniz.

Üstelik, ayağının altında cennet olan bir varlığın, yani annenin karşısında elpençe divan durulur, emri alınır, gönlü okşanır, saygısızlık edilmez, öf bile denilmez, kıymeti bilinir. Yani böyle olmalıdır.

Anneliğin değerini bilerek yada bilmeyerek düşürme gayretlerini zaman zaman görsek de gerçekte dünyanın en kıymetli ve en zor işi anneliktir. Nitekim beşiği sallayan el dünyayı sallar. Nesillerimizi yetiştiren, milli ve manevi değerlerine sonuna kadar bağlı olan, devletimizin, milletimizin ve şanlı tarihimizin en önemli sahipleri annelerdir.

Bugün hem şehit annelerimizi, hem de belli bir yaşın üzerinde olan duayen annelerimizi ziyaret ettik. Şehitlik ve Gaziliğin kıymetini ve anlamını en iyi kavrayan bir millet olarak Şehitlerimizin ve Gazilerimizin sayesinde tarih boyunca var olduk. Onurla ve gururla yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Bugün medeniyetimizin büyüklüğünü görmek isteyenler bir yönü itibariyle de o büyük çınarlarımızı, yaşlı annelerimizi ziyaret etsinler ve olayın canlı tanıklarını görsünler. Kısacası yaşlılarımız bir yandan toplumumuzun paratonerleri, merhamet kaynakları ve en değerli varlıkları iken aynı zamanda medeniyetimizin büyüklüğünün de canlı tanıklarıdır.

Bu vesile ile başta Şehit Annelerimiz, Gazi Annelerimiz ve büyük medeniyetimizin canlı tanıkları duayen çınarlarımız olmak üzere tüm anneleri bir kez daha hürmet ve muhabbetle selamlıyor, Anneler Günlerini kutluyorum.”

DUAYEN YAŞLI ANNELERİMİZ VE ŞEHİT ANNELERİMİZ ZİYARET EDİLDİ

Anneler günü münasebetiyle Bolu Valiliği’nin koordinesinde ilimiz genelindeki tüm şehit anneleri ve belli bir yaşın üzerinde olan tüm annelerimiz ziyaret edildi ve Anneler Günü kutlandı.