Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT'TEN “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” ZİYARETLERİ

VALİ ÜMİT'TEN “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” ZİYARETLERİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yasemin Karaağaç’ın sahibi olduğu Decorita Cam Ürünleri ile Sevil Koyun’un sahibi olduğu Elite Gaz Teknolojileri Fabrikalarını ziyaret etti.


Fabrikalarda üretilen ürünler hakkında yetkililerden bilgiler alan ve çalışan kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutlayan Vali Ümit, "Ülkemiz üretim, istihdâm, ihrâcât gibi birçok alanda her geçen gün yükselen kapasitesi ile katma değerini ve gücünü arttırmaya devam ediyor. Bu iftihâr tablosunda üretken kadın girişimcilerimizin ve kadın çalışanlarımızın çok büyük katkıları var. Kadınlarımızın üstün başarı, azim ve gayretleriyle geldikleri önemli görevler bizim için büyük gurur kaynağıdır. Güçlü Türkiye için tasarlayan, geliştiren, üreten tüm girişimci ve fedakâr kadınlarımızı selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Ahmet Ümit, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Lebibe Özçağlar tarafından işletilen “Boltabak Ev Yemekleri” işletmesini ziyaret ederek çalışanların kadınlar gününü kutladı.

“HEM KENDİ HEM ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR”

Vali Ümit, “Kadınlarımızın üstün zekâ, gayret ve maharetleri devletimizin destekleriyle birleşerek piyasaya istihdam, lezzet ve uygun fiyat olarak dönüyor. Kadınlarımız özellikle son yıllarda istihdâm başta olmak üzere devletimizin her alandaki desteklerinden faydalanarak birçok iş kolunda daha fazla söz sahibi olmuşlardır. Kurdukları işletmelerle hem ülkemizin hem de kendilerinin ekonomilerine katkı sağlıyorlar ayrıca nitelikli insan gücünün istihdâmının da önünü açıyorlar. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durarak yaptığı her girişim, bizler için çok kıymetli. Bu anlamda her bir kadınımızın desteklenmesi ve imkânlar dahilinde onlara fırsatlar tanınması hepimizin asli görevidir” ifadelerini kullandı.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN BİZLERE EMANETİSİNİZ”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehidimiz Ozan Özen’in muhterem annesini evinde ziyaret eden Vali Ümit, "Cennet, annelerin ayakları altındadır. Annelerin ve şehitlerimizin sayesinde bugün cennet vatanımızda hür ve bağımsız olarak yaşıyoruz. Sizler bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Sizlerin her daim yanınızda ve emrinizdeyiz" dedi.

Ahmet Ümit, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ münasebetiyle gerçekleştirdiği ziyaretlerde kadınlara çiçek hediye etti.

Vali Ahmet Ümit’in “8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle düzenlediği ziyaretlere İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Güntekin, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Haluk Saygılı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Cemal Keskin, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu da katıldı.

“KADIN GÜLERSE DÜNYA GÜLER”

Valilik Abant Toplantı Salonunda kadın çalışanlar ile bir araya gelen Vali Ümit, Bolu Valiliği'nde çalışan kadın personelin kadınlar gününü kutladı.

“HİÇBİR KADIN ŞİDDETİN HEDEFİ OLAMAZ”

Vali Ümit, "Bir toplumun temelinde aile, ailenin merkezinde de kadın yer alır. Hiçbir kadın şiddetin hedefi olamaz, asla da olmamalıdır.  Bu özel günde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Hepinize aileleriniz ile birlikte sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyor, tüm fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü can-ı gönülden kutluyor, çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Vali Ümit, konuşmasının ardından Bolu Valiliğinde çalışan kadınlara “Kadın Gülerse Dünya Güler” temasıyla çeşitli hediyeler verdi.
Etiketler: bolu haberler