Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT’TEN “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” MESAJI

VALİ ÜMİT’TEN “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” MESAJI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümünün kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümünü milletçe, birlik ve beraberlik içerisinde bir kez daha coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu özel günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı şükranla yâd ediyorum.

29 Ekim; Türk milletinin, iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin söz söyleyemeyeceğini, canıyla ve kanıyla tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği müstesna bir gündür.

Binlerce yıla uzanan köklü devlet geleneğimiz, her geçen gün daha da güçlenen demokrasimiz, temelinde insani değerler olan hassasiyetlerimiz ile sadece ülkemize değil aynı zamanda bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmaya devam ediyoruz.

Bu umudun merkezi olmamızın temelinde, milletimizin; mertliği, cömertliği, şefkati, merhameti, kahramanlığı v.b. birçok özelliklerinin yanında, kuşkusuz millet hâkimiyetine dayanan ve bir fazilet rejimi olan Cumhuriyet yönetimi bulunmaktadır. Çünkü Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda toplumun tüm yaşamını ilgilendiren, her alanda etkisini derinden hissettiren, tarihin akışına yön veren çok önemli bir hamledir.

Birlik ve beraberlik içinde hep birlikte kurduğumuz ve 96. yıldönümünü idrak ettiğimiz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için yine hep birlikte var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin bekâsı için yurtiçinde ve sınır ötesinde cansiperâne mücadele veren kahraman Mehmetçiğimizi ve yine her alanda devletimizi yüceltmek için çalışan her bir devlet adamımızı, tabi ki tüm vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.