Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT'E VERGİ HAFTASI ZİYARETİ

VALİ ÜMİT'E VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
İl Defterdarı Zekai Dede, beraberinde kurum yetkilileriyle birlikte bu yıl 33’üncüsü kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ettiler.

Defterdarlık heyetinin ziyaretinde İl Defterdarı Zekai Dede, Personel Müdürü Muhammed Ali Şenol, Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Ozan, Muhasebe Müdürü Ramazan Altay, Gelir Müdür Vekili Mustafa Karadaş, Muhakemat Müdürü Faruk Dağlı ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Döner Sermaye Saymanı Sıtkı Gürocak bulundu.

İl Defterdarı Zekai Dede ziyarette, kendilerini kabul ettiği için Vali Ahmet Ümit’e teşekkür ederek, her yıl Şubat ayı sonunda çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan bu yıl da 21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası’nda yapılacak etkinlikler, Bolu’daki vergi mükellefi sayıları, vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarının yıllara göre seyri hakkında mukayeseli bilgiler verdi.

Ziyaretlerinden dolayı Defterdar Zekai Dede ile beraberindeki heyetin Vergi haftalarını kutlayan, kamu hizmetlerinin zamanında ve vatandaşın talep ettiği gibi yürütülmesi bakımından vergi gelirlerinin toplanmasının çok önemli olduğuna değinen Vali Ümit, "Kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve kamusal ihtiyaçların gerektiği gibi karşılanması ancak güçlü bir ekonomi ile mümkündür. Gelirlerin toplanmasında en büyük paylardan biri de ödediğimiz vergilerdir. Bu bakımdan her vatandaşımızın mali gücüne ve gelirine göre vergi vermesi, vergilerini zamanında eksiksiz ödemesi çok önemli bir vatan borcudur.  Ülkemizin çok daha iyi yerlere gelmesi, gelişmesi ve kalkınması için vatandaşlar olarak vergi ödeme sorumluluğumuzu gelecek nesillerimize olan vefa borcumuz olarak görmeliyiz. Hamdolsun Bolu İlimizde vergi mükelleflerimiz, duyarlı vatandaşlarımız ödemelerini vaktinde yaparak herkese örneklik teşkil etmektedir. Vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarının seyrine baktığımızda görüyoruz ki; iki yıl boyunca pandemi döneminde olmamıza rağmen mükelleflerimiz sorumluluklarının bilinciyle hareket ediyorlar ve gelir vergisi tahsilatlarında herhangi bir düşüş bulunmamaktadır. Bilakis önemli oranda artışlar bulunmaktadır. Bu vesileyle; vergilerini gönüllü olarak zamanında ödeyen tüm mükelleflerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor ve bol kazançlar diliyor, yasal düzenlemeler çerçevesinde vergilerin toplanması için özveri ile çalışan Defterdarlık personelimizin “Vergi Haftası”nı bir kez daha kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Etiketler: bolu haberler