Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Vali Ümit'e ahilik haftası ziyareti

Vali Ümit'e ahilik haftası ziyareti
13.yüzyılda yaşayan Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl 33’üncüsü kutlanan Ahilik Haftası sebebiyle ahi heyeti Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarete İl Ticaret Müdürü Ersin Terzi, Bolu Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili Selahattin Ayen, Genel Sekreteri Selhan Şimşek, Berberler Odası Başkanı Nezahat Gökçeoğlu, yılın kalfası seçilen Mustafa Duman ve yılın çırağı seçilen Ali Caner Ok katıldı.

Ziyarette Bolu Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili Selahattin Ayen, esnafa vermiş olduğu desteklerden dolayı Bolu Valisi Ahmet Ümit’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

“ESNAFLIK TİCARETİN TEMEL TAŞIDIR”

Ahilik, tarihte bilinen en önemli ve en etkin esnaf teşkilatıdır diyen Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Ahi Evran çok usta bir esnaf, ticaretçi, mücahit, savaşçı ve ahlâki değerleri çok üst seviyede bir şahsiyettir. Eğer o devirde ahi teşkilatının üyesiyseniz bir kere ürettiğiniz ürünlerinizde, yaptığınız işlerinizde hiçbir kaçamak yok demektir. Esas olan her şeyin en doğrusunu, kalitelisini ve niteliklisini uygun fiyata üretmektir. Ahiler, toplumun ihtiyacı olan her ürünü üretebilmenin ve piyasaya sunmanın heyecanını yaşayan son derece organize, mücadeleci ve aynı zamanda ilim erbabı insanlardır. Bu bizim milletimizin ne kadar zengin kültürel değerlere sahip olduğunun ve aynı zamanda ne kadar nitelikli insanlardan müteşekkil olduğunun bir ifadesidir. Onun için bu teşkilatın iyi bilinmesi, anlaşılması ve örnek alınması gerekir. Esnaflık ticaretin temel taşıdır. Sadece kendisinin geçiminin sağlanmasıyla değil, aynı zamanda devletine ve milletine yapmış olduğu katkıyla da çok büyük ehemmiyet arz ediyor” dedi.

“AHİ EVRAN’I RAHMETLE YÂD EDİYORUM”

Koronavirüs salgınıyla mücadelede esnafımıza büyük görevler düştüğünü belirten Vali Ümit, “Koronavirüs salgını nedeniyle bu sene Ahilik haftasını daha etkin ve geniş bir programla kutlayamadık. Ama mevcut şekliyle en azından gönlümüzdeki coşkuyu paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz. Salgınla mücadelede kurallara riayet edip bu süreci birlikte yöneteceğiz. Bütün üyelerinize, tanıdıklarınıza, eşinize, dostunuza maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını hatırlatmanızı rica ediyorum. Bu vesileyle Ahi Evran başta olmak üzere ahilik teşkilatı kurucularına, öncülerine, müntesiplerine ve bugün onların modern versiyonlarını temsil eden tüm esnafımıza, ticaret erbabımıza ve memleketimize katma değer katan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bolulu hemşehrilerimizin ve esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında yılın ahisi Terzi İsmail Dingeç’e iletilmek üzere Bolu Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Selahattin Ayen’e, yılın kalfası seçilen Mustafa Duman’a ve yılın çırağı seçilen Ali Caner Ok’a plaket ile Ticaret Bakanlığınca gönderilen belgeyi verdi.