Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT YAYLALARDAKİ KAÇAK YAPILARLA İLGİLİ MUHTARLARLA GÖRÜŞTÜ

VALİ ÜMİT YAYLALARDAKİ KAÇAK YAPILARLA İLGİLİ MUHTARLARLA GÖRÜŞTÜ
Bolu Valiliği talimatıyla belediye Mücavir alan içinde kalan At Yaylası mevkiinde ki 7 köye ait ve özel idare alanında kalan yaylalarda süren yıkımların ardından Kürkçüler, Ağaçcılar, Paşaköy, Sandallar, Çivril, Kılıçarslan muhtarları Bolu Valisi Ahmet Ümit’i ziyaret ettiler.


Haber: ASLI AKIŞ

Bolu Valiliği talimatıyla belediye Mücavir alan içinde kalan At Yaylası mevkiinde ki 7 köye ait ve özel idare alanında kalan yaylalarda yıkımları devam ederken köylülerin temsilcileri olan muhtarlarla biraraya gelen Vali Ümit yapılan çalışmaları anlatarak; “Talan’ı önlüyoruz, otlakiyeleri hayvancılık yapanlara teslim ediyoruz” dedi.

“MERALAR BAŞKA BİR AMAÇLA KULLANILAMAZ”

Ziyarette muhtarlara Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat ile bilgilendirme yapan Vali Ümit, "Meraların gerçek sahibi olan hayvanların otlama alanlarını genişletiyoruz. Meralar hayvancılık dışında hiçbir şekilde başka bir amaçla kullanılamaz" diye konuştu.

MUHTARLAR DESTEK SÖZÜ VERDİLER

“Çayır ve meraların gerçek sahipleri olan hayvanlarımız için meraları korumalıyız. Vatandaşlarımız yeter ki hayvancılık yapsınlar. Biz hayvancılığa zarar veren mera işgallerine karşıyız" diyen Vali Ümit'e muhtarlar, yapılan uygulamaya sonuna kadar destek olacakları sözünü verdiler.

“BU GÖREV YASAL OLARAK BELEDİYENİNDİR”

At yaylasındaki kaçak çitleri ve kaçak yapıları Bolu Belediyesi'nin yıktığını belirten Vali Ümit, “Mücavir alan sınırlarında bu görev yasal olarak Belediyenindir. Bolu Belediyesi şimdiye kadar yapmadığı görevini yapıyor. Her kurum görevini vaktinde ve tam olarak yapmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler