Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT, YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ ÜMİT, YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Dörtdivan İlçemize bağlı Ortaköy ile Çetikören köyleri mevkii Köroğlu Dağları’nda çıkan orman yangını söndürme çalışmalarını incelemek üzere bölgeye gitti.


Bolu Valisi Ahmet Ümit, Dörtdivan İlçe Kaymakam Vekili Hakan Öznay ve Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı’dan, Dörtdivan İlçemize bağlı Ortaköy ile Çetikören köyleri mevkii Köroğlu Dağları’nda dün saat 13:00 sıralarında sebebi henüz belirlemeyen bir nedenle çıkan orman yangını söndürme çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Öte yandan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, ile AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay da bölgeye gelerek bilgi aldı.

Orman yangını ile ilgili değerlendirmede bulunan Vali Ümit, Valiliğimizin koordinesinde tüm olumsuz hava ve zor şartlara rağmen ilk andan itibaren yangını kontrol altına almak için Bolu Orman Bölge Müdürlüğümüz, Belediyelerimiz, Düzce, Ankara, Zonguldak, Karabük, Eskişehir illerinden gelen ekiplerle birlikte 47 arazöz, 250 personel, 6 itfaiye aracı ve bir helikopterle hem havadan hem karadan müdahale edildiğini söyledi.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ CAN VE MAL KAYBINA MANİ OLMAK”

Yangın bölgesindeki incelemelerinde köylülerle bir araya gelerek köylerde kronik rahatsızlığı olan veya yatalak hasta olup olmadığını soran Vali Ümit," Her düşen yaprak canımızdan bir parça, her yanan ağaç yüreğimizden düşen bir damla kandır. Hepimizin yüreği yanıyor. Allah beterinden saklasın. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için tüm tedbirlerimizi aldık. Şu anda mal ve can güvenliği tehlikesi olarak bir sorun görünmüyor. Ama her türlü tehlikeye karşı da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Birinci önceliğimiz can ve mal kaybına mani olmak. İnşallah en kısa zamanda yangını kontrol altına alarak söndüreceğiz. Yangından etkilenen alanlarımızı da en kısa zamanda yeniden ağaçlandıracağız. Diğer yandan yangının çıkış sebepleri konusunda da gerekli tahkikat başlatılmıştır, en kısa zamanda gereği yapılacaktır” ifadelerinde bulundu.

“HEPİMİZE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN”

Orman yangın bölgesine yakın yaylalardaki vatandaşlara da yangının yayılma ihtimaline karşı uyarılarda bulunan Vali Ümit, “Can ve mal güvenliği için tedbiren yayla evlerini boşaltmalıyız. Bu konuda jandarma personelimizde gerekli takibatı yapacaktır. Kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızı Kaymakamlığımızın veya Valiliğimizin imkânlarıyla misafir ederiz. Hepimize çok geçmiş olsun, Allah tekrarından ve beterinden saklasın, hep birlikte yangınlara karşı daha tedbirli ve dikkatli olmalıyız” dedi.

 

Etiketler: bolu haberler