Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT, VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLARLA BİR ARAYA GELDİ

VALİ ÜMİT, VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLARLA BİR ARAYA GELDİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 25. maddesi gereğince düzenlenen toplantıda Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla bir araya geldi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında Valilik Makamında gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar katıldı.

Toplantıda ilimiz ve ilçelerdeki koronavirüs tedbirleri ve denetimleri, mera işgalleri ve kaçak yapılar, sosyal yardım faaliyetleri hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

İlimiz genelinde yürütülen koronavirüs tedbirleriyle ilgili bilgiler veren Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Türkiye’nin genel durumu ve dünya konjektörünü düşündüğümüzde Bolu’nun mevcut durumu fena değil ancak günlük vaka sayılarımız ise az değil. Rehavete kapıldığımızda vaka sayılarında artış devam ediyor.

“DENETİMLERİ ARTTIRMALI VE ETKİNLEŞTİRMELİYİZ”

Koronavirüs denetimlerinin 24 saat esasına göre devam edeceğini söyleyen Bolu Valisi Ahmet Ümit, restoranlarda paket servise geçilmesiyle ilgili de “Bütün yeme içme yerleri paket servis üzerinden çalışıyor. Saat 20.00’ye kadar restoranlardan paketler gidip alınabilirken, saat 20.00’den sonra sadece restoranlar ev ve iş yerlerine paket servisi götürebiliyor. Yol üzerinde belirlenmiş olan işletmeler müstesna. Şehirlerarası yol güzergâhlarında açık olan restoranlar var. Bu işletmeleri sadece yolcular kullanabilir” ifadelerini kullandı.

PAZARLARA YÖNETİCİ ATANACAK

Pazarlarda uygulamaya geçilecek yeni tedbirler hakkında bilgi veren Vali Ümit, “Pazarlara yönetici atanacak. Belediye başkan yardımcısı yâda şube müdürü ila 2 zabıta ve 2 polis memurundan oluşan ekipler görevlendirilecek. Bu ekipler de pazarlarda sabahtan akşama kadar kontrol amaçlı görev yapacaklar. Böylece pazarlar daha sıkı denetim altında tutulacak” şeklinde konuştu.

İŞ YERLERİNİN KLİMALARI KONTROL EDİLECEK

Isıtma ve soğutma sistemleri yoluyla koronavirüs bulaş riskinin artış gösterebileceğini ifade eden Vali Ümit, “İnsanların toplu olarak girip çıktığı ve klima çalışan iş yerlerinin kontrolleri yapılacak. Şimdiye kadar klimalarda soğutmaya bakıyorduk artık kış mevsiminin gelmesiyle ısıtma dönemine geçildi. İnsanların toplu olarak bulunduğu iş yerlerinde klimaların kontrol ettirilmesi denetlenmesi gerekiyor” dedi.

“MAKSADIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL, FARKINDALIK OLUŞTURMAK VE BİLİNÇ GELİŞTİRMEK”

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında açık alan, cadde ve sokaklarda sigara içilmesi ve dondurma, çekirdek vb. gıdaların tüketilmesinin yasaklanmasına da değinen Vali Ümit, “Sigara içme yasağı, dondurma, çekirdek vb. gıdaların yeme içme yasaklarını Türkiye’de ilk biz uygulamaya koyduk. Maskenin teknik olarak iyi kullanılması amacıyla cadde ve sokaklarda maskesiz dolaşmak yasak. Bu alanlarda maskeyi indirerek gıda tüketimine ve sigara içimine müsaade etmiyoruz. Maksadımız ceza yazmak değil, farkındalık oluşturmak ve bilinç geliştirmek. Buradaki mücadele her birey her fert tarafından benimsenmez ise bu süreçte başarılı olunmaz. Herkesin kendi sorumluluğunun olduğunu, kendisinin maskesini takmasının karşısındakine de katkı sağladığını, hem kendisini hem karşısındakini koruduğunu anlamak ve anlatmak lazım. Bıkmadan usanmadan temiz bir yürek ve gönülle saf bir niyetle, amatör bir anlayışla ama profesyonel bir yaklaşımla bu bilgilendirmeleri yapmalıyız” şeklinde konuştu.

“20 ÇİTİN ARKASINDAN 104 DÖNÜM İŞGAL YERİ ÇIKTI”

31 Aralık 2017'den sonra yapılmış, ruhsatsız yapılan ev ve benzeri kaçak yapıların yıkılacağını söyleyen Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Mera alanlarında yeni yapı, çit vb. işgaller varsa derhal bunlar kaldırılmalıdır. Yasal olarak yanlış olan şeylerin karşısında durmak her vatandaşın ve öncelikle bizim görevimiz. Kimseye bu konuda taviz verilmeyecek. Hepimiz vatandaşlarımızın, gelecek nesillerimizin ve can dostlarımız olan hayvanların hakkını ve hukukunu korumakla mükellefiz. Aralık ayının sonuna kadar; mera ve yaylalarda hayvanların otlamasına mani olacak her türlü duvar, çit vb. yapılar kaldırılacak. Bizim amacımız kimsenin hatasını kusurunu aramak değil ancak bol miktarda şikâyetler alıyoruz. At Yaylasında kaldırılan 20 çitin arkasından 104 dönüm işgal edilmiş mera çıktı” ifadelerine yer verdi.

YAKACAK YARDIMLARI HAK SAHİPLERİNE ULAŞMIŞ OLMALI

Sosyal yardım faaliyetlerinde özellikle yakacak yardımları noktasında vatandaşların mağdur edilmemesini isteyen Vali Ahmet Ümit, “Görev yaptığımız yerlerde en yakınımızdan en ücra köşeye kadar bütün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, özellikle öksüz yetim ve kimsesizleri tespit etmeliyiz. Sosyal devlet olmanın gereği olarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme ulaştırmalıyız.

“ÖDENEKLERİNİZİ SON KURUŞUNA KADAR FAKİR VE MUHTAÇLARIMIZA KULLANINIZ”

Pandemi ile mücadelenin önemli yollarından birisi de vatandaşlarımızın grip ve soğuk algınlığına yakalanmamalarına yardımcı olmaktır. Grip ve soğuk algınlığı koronavirüse yakalanma riskini arttırıyor. Grip risk oluşturduğundan, vatandaşlarımıza yapılacak yakacak yardımları konusunda hiçbir kısıtlama yapılmamasına özen gösterelim. Ödeneklerinizi son kuruşuna kadar fakir ve muhtaçlarımıza kullanınız. Unutmayalım vakıf ödenekleri devletimiz tarafından fakirler için tahsis edilmiştir. Takdir yetkimizi fakirin lehine kullanalım. Yeter ki istismar edilmesin” dedi.

 

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.
Etiketler: bolu haberler