Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT TAŞKIN FELAKETİ YAŞAYAN KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

VALİ ÜMİT TAŞKIN FELAKETİ YAŞAYAN KÖYLERİ ZİYARET ETTİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit, aşırı yağıştan etkilenen Bolu Merkeze bağlı Rüzgârlar ve Çatakören Köylerinde incelemelerde bulundu.


Vali Ahmet Ümit, Rüzgarlar ve Çatakören Köylerinde etkili olan aşırı yağışların taşkınlara neden olması üzerine selden etkilenen arazilerde ve yerleşim yerlerinde inceleme yaparak, yetkililerden bilgiler aldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, AFAD Müdürü Cenk Yıldız, DSİ Müdürü Kazım doğru, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ile ilgili kurumların çalışanları katıldı.

Vali Ümit, ilk olarak Rüzgârlar Köyü’ne giderek yaşanan taşkın sonrası hasar gören yerleri inceledi. Vali Ümit’i Köy Muhtarı İzzet Afacan ve köylüler karşıladı.

Vali Ümit ve beraberindekilerin diğer inceleme ziyareti ise taşkında zarar gören Çatakören Köyü’ne oldu. Burada köy Muhtarı Sefer Sezer tarafından karşılanan Vali Ümit, köylülerden yaşadıkları olumsuzlukları alırken, ilgili kurum müdürlerinden de taşkın sonrası köyde yapılan ve yapılacak çalışmaları aldı.

Yapılan inceleme ziyareti sonrası köylü vatandaşlarımızla biraraya gelen Vali Ümit, kendilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Geçtiğimiz hafta uzun yıllar boyunca yağmayan bir yağmur yağışı yaşandığını dile getiren Vali Ümit, “Yoğun yağış sonrası bazı yerleşim yerlerimizde sıkıntılar yaşadık. Yağış sırasında ilgili arkadaşlarımızı hemen yönlendirerek çalışmalara başladık. 116 araç ve 372 personelimiz bu işlere seferber oldu. Aynı zamanda hemen ertesi günü 15 ekip kurarak zararların tespiti için araziyi incelemeye başladılar. Özellikle Muhtarlarımız ve azalarımız da köylerinde işleri takip ettiler. Milletvekillerimiz dahil olmak üzere İl Genel Meclis Başkanımız, İl Müdürlerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz hepsi arazideydi.  Milletimiz, devletimiz el ele güzel bir çalışma gerçekleştirdik. O günden itibaren yaraların sarılmasına gayret edildi ve halen çalışmalar devam ediyor. Bizler de sizlere geçmiş olsun dileklerimizi iletmeye ve çalışmaları yerinde görmeye geldik. Gelirken bizimle birlikte ilgili tüm arkadaşlarımız da geldi. İnşallah yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz. En büyük tesellimiz can kaybımızın olmaması, hayvanların telef olmamasıdır. Sizler için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret edeceğiz. Allah daha büyük felaketlerden bizleri korusun” dedi