Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİ

VALİ ÜMİT, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, İstanbul merkezli 15 Temmuz Derneği Yönetici ve Üyeleri ile STK Temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen kahvaltı programında şehit yakınlarımız ve gazilerimizle bir araya geldiler.


Düzenlenen programa Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Cemal Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, 15 Temmuz Derneği Kadın ve Aile Komisyon Başkanı Ayşe Varank Aslantürk, 15 Temmuz şehidimiz Erkan Pala’nın annesi Muazzez Pala, 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, STK temsilcileri, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz katıldı.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ”

Programda konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Şehitlerimizin maneviyatının tecelli ettiğini duygularımızla hissettiğimiz bu anlamlı program vesilesiyle şehitlik ve gazilik ruhunun aziz milletimizin şiarı olduğuna hep birlikte bir kez daha tanıklık ediyoruz. Kadim tarihimiz boyunca zalime alp, mazluma eren olmuş ve şehâdet şerbeti içmeyi yaşamaya tercih etmiş bir milletin evlatları olarak dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla ülkemizi tehdit eden tüm terör örgütlerine, emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine karşı mücadelemizi sürdürmekteyiz.

Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz 2016’da birlik ve beraberliğimize, milli ve manevi değerlerimize saldırarak milletin tankını, tüfeğini yine milletimize çeviren hain FETÖ terör örgütünün alçakça bir planla gerçekleştirdiği işgal girişiminde yaşadık. O gece vatanını canından kıymetli bilen bu kahraman millet; yaşlısıyla genciyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara çıkarak tanklara, uçaklara ve atılan mermilere canıyla siper oldu. İman gücüyle ölümü gözünde öldürerek hiç düşünmeden şehadete koştu. Bizi tarihimiz boyunca her şeyden ve herkesten ayıran gücümüz de bu olmuştur.

“TÜRK MİLLETİNİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜNÜN YETMEZ”

Türk Milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini, demokrasimize ve millet iradesine sahip çıkacağımızı, bayrağımızın inmeyeceğini, ezanımızın dinmeyeceğini 15 Temmuz kahramanlık destanıyla bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Şehadeti yaşama tercih eden bir millet olan aziz milletimiz kıyamete kadar bu cennet vatanda var olacak, dosta güven, düşmana korku salmaya devam edecektir.

Bu minvalde bundan sonra bizlere düşen; vatanımızın bekâsı, milletimizin birlik ve beraberliği için mukaddes değerlerimize, demokrasimize sahip çıkmak ve hür doğduğumuz topraklarda hür yaşamak için iç ve dış tüm tehlikelere, terör örgütlerine, emperyalist güçlerle iş birlikçilerine karşı bir olmak ve birlik olmaktır.

Bu vesileyle programa katılan başta aziz şehitlerimizin muhterem annelerine, babalarına ve yakınlarına, 15 Temmuz Derneği başkanına ve yöneticilerine, Siyasi Parti İl Başkanlarına, İlimizin Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Şehâdet şerbetini içerek şehitlik mertebesiyle şereflenen tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce milletimize sabr-ı cemil, gazilerimize de şifalar niyaz ediyorum” dedi.

“BU DAVA, HAK-BATIL MÜCADELESİ VE İLELEBET DEVAM EDECEK”

Konukları selamlayarak konuşmasını sürdüren Rektör Alişarlı, “Şerefü’l mekân bi’l mekîn demiş büyüklerimiz. Yani bir yeri kıymetli ve şerefli kılan, orada bulunanlardır; mukim olanlardır. Bizim için de bugün, bu mekanı şerefli kılan siz değerli misafirlerimizi ağırlamak önceliğini sunan Değerli Valim Ahmet Ümit’e ve Sayın Zekai Öztürk’e teşekkür ediyorum. Yine eskilerin güzel bir sözü vardır: Marifet iltifata tabidir; müşterisiz meta zayidir. Her hayır yapılan işin elbette takdiri gerekiyor. Bu vesileyle öncelikli olarak 15 Temmuz Derneği Başkanı Sayın İsmail Hakkı Turunç’a, bu davaya tüm gönül ve el verenlere teşekkür ediyorum. Çünkü çok önemli bir misyonu üstlendiler. Bu aslında her birinizin üzerinde taşıması gereken bir vazife aynı zamanda. Çünkü bu, bir anlık bir hareket değil. Hak-batıl mücadelesi ve ilelebet devam edecek.” diye konuştu.

Üstlendikleri bu önemli görevlerden dolayı tüm dernek çalışanlarını tebrik eden Rektör Alişarlı, “Allah hepsini başarılı kılsın diliyorum. Azimlerini arttırsın. Çünkü uzun soluklu bir yol bu. Yol da bir adımla başlar. Bu adım atıldığı için çok mutlu ve onurluyuz.” dedi.

“ÜNİVERSİTELER EĞİTİM VE ARAŞTIRMANIN YANI SIRA TOPLUMSAL FAALİYETLERDE DE BULUNMAK ZORUNDADIR”

Üniversitelerin asli faaliyetleri hakkında kısaca bilgi veren Rektör Alişarlı, “Üniversitelerin bir özelliği var. Müşterisiz meta zayidir dedik. Eğer bir şeyin müşterisi yoksa kıymeti de olmuyor; müşteri ne kadar kıymetli ise mal da o kadar değerli oluyor. Yani malın değerini müşterinin kendisi arttırıyor. Üniversiteler eğitim verir, araştırma yapar ama toplumsal faaliyetlerde de bulunmak zorundadır. Bu da asli görevlerimizden biridir. Bu noktada bazen kendimizi yazın sıcağında buz satan satıcıya benzetiriz. Eğer müşterisi yoksa, buz ne kadar kıymetli olsa da yazın sıcağında eriyip gidecektir. Biz üniversiteler de böyleyiz aslında. Bir taliplisi olmasa yaptıklarımızın hiçbir kıymeti olmuyor. Onu değerli kılan, aramızda bulunan siz değerli gönül insanlarısınız. Bu işe talip olan herkes, bu işi kıymetli kılıyor. Üniversite olarak elbette iyi şeyler yapmak arzusundayız. Üniversiteler bir şehir için çok önemlidir. Bulunduğu şehre kıymet, değer katar. Şehri alıp geliştirir. Bizim de üniversite olarak arzumuz, şehrimize, bölgemize ve ülkemize değer katmak ve dünya çapında tanıtmaktır. Bu istek ve hevesle gayret edip çalışıyoruz. Çalışmak bizden, tevfik Allah’tan diyoruz.” ifadelerini kullandı.

TURUNÇ, DERNEĞİN KURULUŞ AMACINDAN BAHSETTİ

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç derneğin kuruluşu ve amaçları hakkında yaptığı konuşmasında “15 Temmuz Derneği, 251 vatandaşımızın şehit edildiği, 2 bin 700’ den fazla vatandaşımızın da gazi olduğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru hükümetini devirmeyi planlayan FETÖ’cü hainler tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan alçak darbe girişiminin ardından 20 Ağustos 2016’ da kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Derneğimiz şehit yakınlarımız ve gazilerimizle kardeşlik hukuku kurma, 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve yaşatmak üzere faaliyet göstermektedir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz ruhunu milli hafızalarda canlı tutarak geleceğe aktaracak küresel ve sosyal projelerin hayata geçirildiği hizmetlerle ilgili bilgiler aktarılmasının ardından sona erdi.

MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI YAPILDI

Programın akabinde Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit ile misafirler, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine karşı mücadele verdikleri esnada şehit düşen 251 vatandaşımız ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz için “Her ayın 15’inde 251 Hatim” programı kapsamında okunan ve bu ay ilimizde Yıldırım Beyazıd Camii’nde gerçekleşen 300 hatimin duası ve mevlid-i şerif programına katıldılar.

Etiketler: bolu haberler