Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Vali Ümit, Meslek Odaları Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Vali Ümit, Meslek Odaları Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Meslek Odaları başkanlarıyla toplantı yaptı. Meslek Odaları başkanlarıyla önemine binaen Cumartesi günü saat 18:00 da Valilik Abant Toplantı Salonunda bir araya gelen Vali Ümit, Oda başkanlarına salgınla mücadele konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Güntekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Manavlar Odası Başkanı Mustafa Altındal, Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kalaycı, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezahat Gökçeoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tekin Eser, Sanayi Demirciler Odası Başkanı Metin Bozoğlu ve Lokantacılar odası Başkanı Muhittin Akkuş katıldı.

Ülke geneline paralel olarak ilimizde de vaka sayılarının arttığını belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “1 Mart’tan önce bazı iş kollarımız kapalıydı ve 1 Mart’tan itibaren başlayan kontrollü normalleşme çerçevesinde % 50 kapasiteyle de olsa esnafımız faaliyetlerine tekrar başladılar. Geçen sene milletimizin hayatında çok önemli bir yeri olan Ramazan Ayında teravih namazlarına gidemedik. Salgınla mücadele topyekûn bir mücadeledir. Salgınla mücadelede başarılı olabilmemiz, eski normallerimize dönebilmemiz için meslek odalarımızın, üyelerinin, esnafımızın ve vatandaşlarımızın sosyal sorumluk üstlenmesi, tedbirlere her ferdin uyması, uymayanları uyarması gerekiyor. Aksi takdirde hem birey olarak hem de toplum olarak zarar görüyor, çok ciddi kayıplar veriyoruz” dedi.

1 yıldır salgınla mücadele edildiğini belirten Vali Ümit, “Vatandaşımızın duyarlılığı, hepimizin dikkati, güvenlik güçlerimiz ve sağlık teşkilatımız başta olmak üzere denetleyen personelimizin fedakârlıkları ve gayretleri neticesinde salgının yayılımını uzun süre vasatta tutabildik. Gelinen noktada tüm iş yerlerinde ve iş kollarında hep beraber daha fazla sorumluluk almamız gerekiyor. Tüm esnaf odalarımızın başkanlarından kendi üyelerine, üyelerinden de müşterilerine konunun ehemmiyetini hatırlatmalarını, konuyla ilgili olarak daha duyarlı olmalarını, uyarılarda bulunmalarını, uyarılara rağmen tedbirlere uymamakta ısrar edenleri de güvenlik güçlerimize haber vermelerini rica ediyorum. Alınan tedbirlere uymayan vatandaşlarımızı hem kendi hem de toplum sağlığı için tedbirlere uymaları gerektiğini şefkatle, merhametle ve ısrarla uyaracağız. Yorulmadan, bıkmadan ve usanmadan uyarılarda bulunmaya devam edeceğiz, gerektiğinde yasal müeyyideleri de uygulayacağız” dedi.

Üye sayısı çok olan meslek odalarımızın denetleme ekip sayılarını artırmasını isteyen Vali Ümit, “Bütün STK’lar, kamu kurumları, Emniyet ve Jandarma başta olmak üzere tüm ilgili arkadaşlarımızdan salgınla mücadelede daha etkin ve görünür bir şekilde üzerinde olaya yönelmelerini bekliyoruz. Gerek üyelerinizin gerekse müşterilerinin denetlendiklerini görmeleri ve hissetmeleri için Meslek Odası olarak oluşturduğunuz denetim ekiplerimiz denetlemelerinde görünürlüğe önem versinler. Amacımız salgının yayılımını azaltacak önlemler almak, insanlarımızın sağlıklı olmalarına katkı sağlamaktır. Üyelerinizin ve müşterilerinin maskeleri sık sık değiştirmek kaydıyla maske takmalarını, mesafe kurallarına dikkat etmelerini sağlayalım. İnşallah sizlerin de takibinizle ve fedakârlığınızla salgınla mücadelede hep beraber daha iyi yerlere geleceğiz ve eski normallerimize döneceğiz.

Şimdiden katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu vesileyle sizlerin ve Bolulu hemşehrilerimin, Ramazan-ı şerifin habercisi, Berat Kandillerini tekrar kutluyorum” dedi.