Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT KORUYUCU AİLELERLE BİR ARAYA GELDİ

VALİ ÜMİT KORUYUCU AİLELERLE BİR ARAYA GELDİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, koruyucu ailelerle düzenlenen yemekte bir araya geldiler.


Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklara, devlet denetiminde kısa veya uzun süreli olarak eğitim, bakım ve yetiştirime gibi imkânlar sağlayan koruyucu aileler ile yemekte bir araya geldiler.

Düzenlenen yemek öncesinde Vali Ümit ve eşi Şengül Ümit, tüm masaları tek tek dolaştı, ailelerle ve çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet ettiler.

Hilton By Hampton Otelde düzenlenen yemekte konuşan Vali Ümit, koruyucu ailelerin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ ÜSTLENDİNİZ”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, hiç kimsenin, ne olarak, ne şekilde, nerede dünyaya geleceği, anne ve babasının kim olacağı konusunda seçme şansı olmadığına değinerek, “Bizler inanıyoruz ki kaderin üzerinde bir kader vardır ve o kader bizleri buluşturdu. Çok şükür bizler Ay yıldızımızın altında, minarelerimizin dibinde, Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkenin muhtelif yerlerinde dünyaya gelen Cenabı Hakkın şanslı kullarındanız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhterem eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen, Koruyucu Aile programının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Ahmet Ümit, “Bu programla devletimiz öz anne ve babalarından ayrı kalmak zorunda olan yavrularımızın yine bir aile sıcaklığında, anne ve baba şefkatinden yoksun olmadan büyüyebilmeleri, kişiliklerini ve karakterlerini o aile sıcaklığı ortamında geliştirebilmelerine imkan sağlanmaktadır. Bu program anlamı itibariyle de çok önemlidir.

 Bizim devlet ve millet olarak düsturumuz "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." Biz eğer insana gerekli değeri veremezsek, onu gerekli meziyetlerle donatıp, yetiştiremezsek hem millet olarak amaçlarımıza ulaşamayız, hem de devlet olarak istediğimiz noktaları elde edemeyiz. Çocuklarımızı sahiplenen aileler çok önemli bir görevi yapıyorlar. Ben hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Çok önemli bir misyonu üstlendiniz. Biz de bize düşen boyutuyla her zaman sizin yanınızdayız. Şahsım ve eşim adına sizlere yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzenlenen yemekte ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Koruyucu Aileler adına Zeynep Başyiğit ve Koruyucu Aile yanında kalan bir çocuğumuz da bir konuşma yaptı.

Düzenlenen yemeğe Vali Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit’in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit ve eşi, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve eşi, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ile personeli, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.