Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT, HİMMETOĞLU KÖYÜ’NÜN TAŞINACAĞI ARAZİYİ İNCELEDİ

VALİ ÜMİT, HİMMETOĞLU KÖYÜ’NÜN TAŞINACAĞI ARAZİYİ İNCELEDİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilgili kurum yetkilileri ile birlikte Termik Santralin üretim sahasına yakın olması sebebiyle taşınacak olan Göynük İlçesine bağlı Himmetoğlu Köyü’nün yeni yerinde incelemelerde bulundu.


Vali Ahmet Ümit’i Göynük Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, Himmetoğlu Köy Muhtarı Mustafa Terli ile köy sakinleri karşıladı.

Göynük Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, Himmetoğlu Köy Muhtarı Mustafa Terli, Himmetoğlu Köyü ve köyün taşınacağı alan hakkında Bolu Valisi Ahmet Ümit’e bilgiler verdiler.

“Kömürün çıkartılma çalışmaları devam ediyor”

Köyün taşınacağı alandaki çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ümit, “Burada bir termik santral var ve santralin faaliyetlerini sürdürebilmesi için ihtiyaç olan kömürün çıkartılma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar esnasında hiçbir vatandaşımızın maddi manevi zarar görmemesi için Termik Santralin üretim sahasına yakın olan Himmetoğlu Köyümüzün de bir an önce yeni yerine taşınması gerekiyor” dedi.

“Birlik ve beraberlik içerisinde koordineli bir şekilde çalışacağız”

Yapılacak iş ve işlemlerin her aşamasının yakın takipçisi olacağını belirten Vali Ümit, “İlgili kurum yetkililerimiz ve teknik elemanlarımızla birlikte köyün taşınacağı alanı mahallinde görmek, incelemek ve gerekli istişarelerde bulunmak için buradayız. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan altyapı, kanalizasyon, su, elektrik, telefon, internet, cami, köy konağı, okul vb. çalışmaların planlamalarını yapacağız. Her kurum yetkilisi kendi perspektifinden bakarak modern bir köy için yapılması gereken işleri planlayacak, birlik ve beraberlik içerisinde koordineli bir şekilde çalışacağız. Bir an önce bu alanı vatandaşlarımızın kendi evlerini yapabilecekleri duruma getirmek için ilk etapta alt yapı çalışmalarına en kısa sürede başlayacağız. Daha sonra da peyderpey diğer ilgili kurumlar kendi görevlerini yapacaklar ve bu alan ev yapılabilir duruma getirilmiş olacak” dedi.

“Tüm çalışmalarımızı hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak şekilde planlayacağız”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Himmetoğlu Köyü’nü de ziyaret ederek vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Vali Ümit, “Tüm çalışmalarımızı hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak şekilde planlayacağız. Amacımız, yeni yerleşim yerinde, hak sahiplerinin güvende olacakları kendi evlerini yapabilmeleri için gerekli olan alt yapı hizmetlerinin bir an önce tamamlanmasını koordine etmektir” dedi.

Aksa Enerji Göynük Termik Santrali’ni ziyaret eden Vali Ahmet Ümit, Santral Müdürü Özcan Hafızoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Ümit, “Yeraltı kaynaklarımızın değerlendirilerek ekonomimize kazandırılmasına katkılarınızdan dolayı teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

Vali Ahmet Ümit’in Himmetoğlu Köyü incelemelerinde, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, İl Müftüsü Orhan Genç, Kadastro Müdürü Kemal Kurt, SEDAŞ İşletme Müdür Vekili Serkan Yiğit, Türk Telekom Müdürlüğü Yatırım Teknik Sorumlusu Ramazan Yıldırım Biltekin, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Cemil Koparan, Yol Şube Müdürü Ömer Haseki ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Mutlu Kılıç olmak üzere; yeni köy yerleşim alanı alt ve üst yapı ihtiyaçlarının karşılanmasında sorumluluğu bulunan tüm kurumların birinci derece yetkilileri ve teknik elemanları hazır bulundu.

Etiketler: bolu haberler