Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT DOĞRULADI

VALİ ÜMİT DOĞRULADI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Gerede Huzurevi sakinleri ve çalışanlarının çoğunluğunda pozitif vakalar tespit edildiğini ve tedavi altına alınan hastalarda hayati tehlike olmadığını ifade etti.<

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kamuoyunda yer tutan Gerede Huzurevi sakinleri ve çalışanlarının koronavirüse yakalandığı konusu üzerine açıklamalarda bulundu.

Vali Ümit, huzurevi sakinleri ve çalışan personelin çoğunluğunda pozitif vaka tespit edildiğini belirterek hastaların ve temaslısı olduğu düşünülen vatandaşların tedavi altına alındığını söyledi.

“BÖYLE BİR PROBLEM YAŞANDI AMA TAMAMEN KONTROL ALTINDA”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, pozitif vaka tespit edilen huzurevi sakinlerinin özel odalarda tedavisinin sürdüğünü ifade ederek durumun kontrol altında olduğunu belirtti;

“Gerede Huzurevi’nde böyle bir problem yaşandı ama tamamen kontrol altında. Hem çalışanlarda hem de oradaki yaşlı vatandaşlarımızda pozitif vaka tespiti yapıldı. Pozitif vaka tespiti yapılan bütün misafirlerimiz, hastanede özel odalarda tedaviye alındı. onların temaslısı olabileceği düşünülen diğer vatandaşlarımız da tek kişilik odalarda, izolasyon kuralları çerçevesinde, takipleri ve tedavileri devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir hayati tehlike yok.”

“ŞU ANDA HERHANGİ BİR HAYATİ TEHLİKE YOK”

Vali Ümit, koronavirüs tedavisi süren hastaların hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmadığına dikkat çekerek, “İlk etapta, 80 küsur yaşındaki bir vatandaşımız hastanede vefat etmişti. O, normal şartlarda hastanede yatarken vefat etti. Onun vefatından sonra huzurevi çalışanları ve misafirlerimizde pozitif vakalar tespit edildi. Ancak şu anda herhangi bir hayati tehlike yok. Kontrol altında. Doktorlarımız, yöneticilerimiz ve çalışanlarımız, koronavirüsle mücadele çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.