Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT BAŞKANLIĞINDA 643 EKİP 2259 PERSONEL İLE DENETİM YAPILDI

VALİ ÜMİT BAŞKANLIĞINDA 643 EKİP 2259 PERSONEL İLE DENETİM YAPILDI
Koronavirüsle Mücadele Kapsamında alınan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin İçişleri Bakanımızın talimatları ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla 81 İlde eş zamanlı olarak yapılan Cavid-19 denetimleri ilimizde de yapıldı. Bolu Valiliği koordinesinde ve Bolu Valisi Ahmet Ümit’in öncülüğünde il genelinde yapılan denetimlere 643 ekip 2.259 personel katıldı.


Vali Ahmet Ümit’in koronavirüs tedbirleri denetimlerinde İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi ve denetim ekipleri hazır bulundu.

VALİ ÜMİT, DENETLEMELERE KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yapılan koronavirüs tedbirleri denetimi kapsamında Bolu Valisi Ahmet Ümit denetlemelere bizzat katıldı.

İlk olarak Sağlık Mahallesi Pazarına giderek salgınla mücadelede alınan tedbirleri yerinde denetleyen Bolu Valisi Ahmet Ümit, Pazar yerinde bulunan esnafın ve vatandaşların talep, istek ve önerilerini dinledi, Koronavirüs tedbirleri hakkında hatırlatmalarda bulundu.

“SALGINLA MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”

Hayatın her alanında maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Ümit, “Özellikle Pazar yerlerinde alınan tedbirlerin uygulanmasında daha dikkatli olmalıyız. Sizlerden maske kullanımına, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına her zamanki gibi özen göstermenizi, ev ziyaretleri yapmamanızı, kalabalık ortamlarda bulunmamanızı ve il dışından gelenlerle yakın temastan özenle kaçınmanızı önemle rica ediyoruz. İnancımızdan, kültürümüzden, medeniyetimizden gelen özelliklerimiz var. Yaşlılar ziyaret edilir, küçükler sevilir, büyükler sayılır. Ama ne yazık ki pandemi döneminde bunlara ara vermek zorundayız. Salgın bitene kadar birlikte çalışmaya, kurallara birlikte uymaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“VİRÜS HASTALIK, TEDBİR SAĞLIKTIR”

Kullanılan maskelerin gün içerisinde sık sık değiştirilmesi gerektiğini belirten Vali Ümit, “Virüs hastalık, tedbir sağlıktır. Onun için mutlaka tedbirlere uymamız, uymayanları uyarmamız gerekiyor. Bana bir şey olmaz demeyelim. En azından kendimizi, sevdiklerimizi ve çevremizdeki insanları düşünelim daha tedbirli ve daha dikkatli olalım” şeklinde konuştu.

“KAZANCINIZ DAİM, RIZKINIZ KAİM OLSUN”

Vali Ahmet Ümit; “Birçoğunuz kendi tarlanızda veya bahçenizde yetiştirdiğiniz, hayvanlarınızdan elde ettiğiniz ürünleri burada vatandaşlarımızın hizmetine sunuyorsunuz. Hepinizin eline yüreğine sağlık. Allah sizlerden razı olsun, emeklerinizi zayi etmesin. Rabbim kazancınızı daim, rızkınızı kaim, işlerinizi kolay ve bereketli eylesin, sağlık ve afiyet versin. Bu vesileyle hepinize hürmetlerimi ve muhabbetlerimi iletiyor, bol kazançlar, sağlıklı ömürler, hayırlı ve bereketli gelirler temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

SALGINLA MÜCADELEDE GÖRÜNEN AKSAKLILARI 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ’NE BİLDİRİNİZ”

Koronavirüsle mücadele kapsamında Şehitler Caddesi üzerinde faaliyet gösteren işletmelerde denetimlerine devam eden Vali Ümit, “Virüsten korunmak için maske, mesafe ve temizlik kurallarına önemle riayet etmeliyiz. Sık sık ellerimizi yıkamalı, en az %70-80 alkol oranı olan kolonya veya dezenfektan kullanmalıyız. Sizlerden salgınla mücadelede gördüğünüz ve karşılaştığınız tüm aksaklıları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak bildirmenizi istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MASKESİZ HİÇ KİMSEYİ ARACINIZA ALMAYINIZ”

Şehitlik Caddesinde faaliyet gösteren taksi durağını da ziyaret eden Vali Ümit, “Maskesiz hiç kimseyi aracınıza almayınız. Müşteriniz araçtan indikten sonra diğer müşteriyi almadan önce aracınızı mutlaka dezenfekte ediniz” dedi.

 

Etiketler: bolu haberler