Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT ANTİKOR TESTİ SONUÇLARINI PAYLAŞTI

VALİ ÜMİT ANTİKOR TESTİ SONUÇLARINI PAYLAŞTI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu’da, “Toplum Tarama Çalışması” kapsamında 1608 haneye yapılan antikor testlerinin sonuçlarını paylaştı. Vali Ümit, yapılan 1608 test içerisinde semptom göstermemiş ancak hastalığı geçirmiş olan yalnızca 2 kişinin çıktığını söyledi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), korona virüs (Covid-19) ile mücadele için başlatılan “Toplum Tarama Çalışması” ile 1608 kişiye antikor testi yapılmıştı. TÜİK’in belirlediği adreslere gidilerek, test yapılan kişilerde aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu gibi değerler ayrı ayrı raporlandı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yapılan antikor testleri sonucunda 1608 kişi arasından yalnızca 2 kişinin Covid-19’a karşı bağışıklık kazandığını ifade etti.

“1608 KİŞİDE SADECE 2 KİŞİ BAĞIŞIKLIK KAZANMIŞ”

Vali Ümit, Bolu’da artan vaka sayılarının ardından bağışıklık kazanan kişi sayısının da artacağını belirterek, “Maalesef çok olumlu söyleyemeyeceğim. Bana verilen bilgiler göre; sadece 2 tane bağışıklık kazanmış kişiyle karşılaşıldı. Onun dışında yok. 1608 kişide sadece 2 tane bağışıklık kazanılmıştı ama bundan sonra bu bağışıklığın daha da artacağını düşünüyorum. Çünkü geçtiğimiz günlerde yükselen rakamlar, aynı zamanda bağışıklığın arttığının da ifadesi olacaktır” diye konuştu.