Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT 18 MART MESAJI YAYIMLADI

VALİ ÜMİT 18 MART MESAJI YAYIMLADI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajında, “15’lilerin kanlarıyla sulanan bu vatan topraklarının her bir zerresi bizlere aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mukaddes emanetidir” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” vesilesiyle mesaj yayımladı. Mesajında Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çeken Ümit, mücadeleler sonrasında hür kılınan toprakların emanet olduğunu dile getirdi. Mesajında,18 Mart tarihinde açılacak 18 Mart Çanakkale Köprüsü’ne de değinen Ümit, şu ifadeleri kullandı:

“ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ, MİLLETİMİZİ HÜR KILDILAR”

“Başlı başına bir tarihin adıdır Çanakkale. Hürriyet uğruna, vatan uğruna, ebed müddet var olmak adına, bir milletin şahlandığı, topyekûn mücadele verdiği destanın adıdır Çanakkale. Dünyada eşi benzeri olmayan bir zaferin kahramanları; ‘…Yolumuz gaza, sonu şehâdet; dinimiz ister sıdk ile hizmet; anamız vatan, babamız millet…’ düsturuyla düşmana geçit vermeyerek Çanakkale’yi geçilmez, aziz milletimizi hür kıldılar.”

“BU TOPRAKLAR ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİDİR”

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ prensibi uğrunda; ferasetle, basiretle, kahramanlıkla, kararlılıkla, gaza ruhuyla şehadete koşanların, düşmana karşı cepheye giderken ölmeden mezara girenlerin, kendi cenaze namazını kılanların, hayatlarının baharında 15’lilerin kanlarıyla sulanan bu vatan topraklarının her bir zerresi bizlere aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mukaddes emanetidir.”

“KÖKLERİNE SAHİP ÇIKMAYAN MİLLETLER YOK OLMAYA MAHKÛMDUR”

“Kolonyalist devletler tarafından ablukaya alınarak dört bir yanı işgal edildiğinde, maddi ve manevi bütünlüğüne göz dikildiği anda bile asla düşmana boyun eğmeyen, hür doğduğu topraklarda hür yaşamak için vatan bildiği toprakları canı pahasına savunan ve uğrunda nice bedeller ödeyen böylesine kahraman bir milletin dünyada eşi benzeri dahi yoktur. Kadimden beri bizleri bu cennet topraklardan atmak isteyen, bağımsızlığımıza ve demokrasimize göz diken emperyalist güçlerin ve işbirlikçilerinin hain emellerini unutursak gaflete düşer, unutturursak hezimete uğrarız. Çünkü geçmişini bilmeyen, köklerine sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkûmdur.”

“BİZE DÜŞEN BAYRAK SEVDALISI BİREYLER YETİŞTİRMEK”

“Öyleyse bizlere düşen: Çanakkale’yi geçilmez kılan bu ruhu kaybetmemek, gelecek nesillerimizi bu şuur doğrultusunda; ecdadını tanıyan, tarihini bilen, kültürünü özümseyen, vatan ve bayrak sevdalısı bireyler olarak yetiştirmektir. Binlerce yıldır bizi hasım belleyenlere, bunların eylem ve işlemlerine temâyül gösterip onları rahatlatan değil, tarihinden ilham ve ibret alıp ulvî davalar uğrunda dünyaya örnek olan mümtaz nesiller olmaktır.”

“1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ HAYIRLI OLSUN”

“Bu vesileyle; kahraman şehitlerimizin aziz hatırasına yapılan ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde hizmete açılacak olan, Çanakkale Boğazı’nın incisi 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çanakkale’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, bu büyük ve anlamlı yatırımın milletimize kazandırılmasına öncülük eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere şahsım ve Bolulu Hemşehrilerim adına teşekkür ederim.”

“ŞÜKRAN VE RAHMETLE YÂD EDİYORUM”

“Bu duygu ve düşüncelerimle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere bu toprakları vatan kılan ecdadımızı ve tüm aziz şehitlerimizi, Çanakkale’yi savunma zeminini hazırlayanları, kahraman gazilerimizi şükran ve rahmetle yâd ediyorum.”