Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ KILIÇ, ZEHİRLENME VAKALARINA İLİŞKİN KONUŞTU

VALİ KILIÇ, ZEHİRLENME VAKALARINA İLİŞKİN KONUŞTU
Zehirlenme vakalarına ilişkin konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, inceleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “25-30 civarında bize şikâyet ulaştı. Hayatı tehlikeleri yok. Gerekli muayeneleri, tedavileri şu anda yapılıyor” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Merkez ilçesine bağlı Yuva köyünde sebebi belirlenemeyen zehirlenme vakaları meydana geldi. Konuyla ilgili bölgede ekiplerin çalışmaları devam ederken, Bolu Valisi Erkan Kılıç da son duruma ilişkin Köroğlu TV mikrofonlarına detaylı bilgi verdi.

“BAKANLIKTAN 2-3 KİŞİLİK EKİP GELİYOR”

Zehirlenmelerin yoğun yağışlar sonrası kirlenen içme sularından kaynaklanabileceğini ifade eden Kılıç, “Biliyorsunuz birkaç hafta öncesine kadar hatta geçen hafta ilimizde kuvvetli yağışlar meydana geldi. Bu yağışlarla beraber; çaylar, dereler kabardı ve önüne ne geldiyse alıp götürdü. Dolayısıyla bundan kaynaklı su kaynaklarında bir kirlenme olabileceğini değerlendiriyoruz.  Şu an sağlık ekiplerimiz, oradan numune aldı. Bakanlıktan da incelemek üzere 2-3 kişilik ekip geliyor. Bir inceleme yapacaklar” dedi.

“25-30 CİVARINDA BİZE ŞİKÂYET ULAŞTI”

Tedavilerin devam ettiğini belirten Kılıç, “Yaşlılarda da var yani daha doğrusu daha fazla çocuklarda görüldü. Bunun dışında erişkinlerde de var. 25-30 civarında bize şikâyet ulaştı. Bunların bir kısmı hastanede tedavi altında. Ama hayatı tehlikeleri yok. Gerekli muayeneleri, tedavileri şu anda yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“KÖYDE DE TEDBİR ALDIK”

Kılıç, taburcu edilen hastaların olduğunu açıklayarak, “Yakın illerde Ankara’ya gönderildi, Bursa’ya, birkaç tane civar illere gönderildi. Orada da gönderdiklerimizin bazıları normal hale geldi. Hastaneden taburcu edildiler. Süreç devam ediyor. Biz köyde de tedbir aldık, sağlık birimlerimiz gerekli uyarıları, ikazları yaptı. Suyun kaynatılarak içilmesi noktasında” diye konuştu.

“KLORLAMA CİHAZLARIMIZ VAR”

Daha olumsuz bir durumun yaşanmasını beklemediklerini işaret eden Kılıç, “Dediğim gibi selle ilgili bir durum. Ondan kaynaklandığını düşünüyoruz. Ayrıca bizim orada da depolarımızda klorlama cihazlarımız var. Klorlama da yapılıyor. Yani o yönde de eksiklik yok ama böyle bir şey yaşandı. Değerlendirme yapılıyor, tedbirlerimiz alındı. Çok olumsuz bir durum yaşamayacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler