Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ KILIÇ VE EŞİNDEN DEPREMZEDELERE MORAL ZİYARETİ

VALİ KILIÇ VE EŞİNDEN DEPREMZEDELERE MORAL ZİYARETİ
Depreme maruz kalan vatandaşlar Bolu’da misafir edilmeye başlanırken, Bolu Valisi Erkan Kılıç Hattat Emin Barın Erkek Öğrenci Yurdu’na ziyarete ederek depremzede aileler ile görüştü. Vali Kılıç; “Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Bolulu Hemşehrilerimiz depremin ilk anından itibaren destek için seferber oldu. İhtiyaçlarınız noktasında her şeyi düşünerek odalarımızı düzenledik, sizler bize emanetsiniz. Görevimizi yapacağız, sizleri burada mutlu bir şekilde misafir edeceğiz inşallah” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Asrın Felaketi olarak adlandırılan ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrası yaşanan acılar sonrası depremden etkilenen vatandaşların KYK yurtlarına yerleştirilmesine karar verildi.  Evi hasar görmüş ya da yıkılmış aileler Bolu Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Hattat Emin Barın Erkek Öğrenci Yurduna yerleştirildi.  Yurtta depremzedeler için 907 yatak ayrıldı, 55 kişilik 12 aile yurtta kalmaya başladı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç ve eşi Ayşe Elif Kılıç, deprem bölgesinden ilimize gelerek barınma ihtiyacı olan vatandaşlardan Hattat Emin Barın KYK Yurdu'na yerleştirilen 55 afetzedenin ihtiyaçlarını ve taleplerini dinleyerek ‘geçmiş olsun’ dileklerini ilettiler. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler’de Vali Kılıç ve eşi Elif Kılıç’a ziyaret esnasında eşlik etti.

Hattat Emin Barın Öğrenci Yurdunda afetzede vatandaşların karşılanması, sağlık kontrolleri, beklentiler, psikososyal destek anlamındaki tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına dair bilgi veren Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, yürütülen çalışmaları anlattı.

“ODA PLANLAMASI İLE YÖNLENDİRİYORUZ”

Güler, Bolu Valiliği koordinesinde kurumların ortak bir çalışma yürüttüğünü belirterek, “Kendilerini, yapmış olduğumuz oda planlaması ile yönlendiriyoruz. Karşılama, yönlendirme personeliyle hiç bekletmeden odalarına alıyoruz. Odalarına aldıktan sonra buradaki arkadaşlar, kayıt masalarında onların bütün bilgilerini, sistemde işleyerek genel ihtiyaçları, sağlık kontrolleri, aynı zamanda çocuklarının eğitim durumları, ne kadar barınacakları, bizlerden beklentileri ile alakalı genel bir bilgilendirme tablosu var. O bilgileri girildikten sonra, bu tablolar yine Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD, Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerce ivedi olarak ihtiyaçları tamamlamak üzere kayıt altına alınıyor” dedi.

“HER ODADA HAZIRLANMIŞ 5 YATAK VAR”

Odalardaki hazırlıkların tamamlandığını aktaran Güler, “Hattat Emin Barın Öğrenci Yurdumuzda, hazırlanmış olan genel hijyen malzemelerinin hepsi, gerek oda bazlı, gerek kişi bazlı olsun, kendilerini bekliyor. Her odada hazırlanmış 5 yatak var. Ailelerin kişi sayılarına göre oda planlamasını yapıyoruz. Ayrıca günde 3 öğün beslenebilecekleri şekilde yemekhanemiz hazır. Yine ara öğünlerle ve içeceklerle desteklenen bir süreç” diye konuştu.

“12 AİLEMİZ BURADA MİSAFİRİMİZ”

Güler, Yurdun kapasitesine ilişkin de bilgi vererek; “Şu an itibariyle 12 ailemiz burada misafirimiz. Toplam 55 kişi. Deprem yaşanan 10 ilimizin farklı bölgelerinden gelen 12 ailemiz misafirimiz. Şu an itibariyle Hattat Emin Barın Yurdunda ayrılmış 907 yatağımız, 189 odamız var. Ama boş öğrenci yatakları kadar misafirimizi ağırlayıp hem öğrencilerimi mağdur etmeyecek şekilde hem de depremzede misafirlerimi ağırlayabilecek şekilde bir planlaması var. Ama Sayın Valimizin talimatlarıyla, ihtiyaç olması dâhilinde ayrı bir bloğumuzun da gerekli hazırlıklarını yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

Depremzede vatandaşların kaldığı yurdu, Bolu Valisi Erkan Kılıç da ziyaret etti. Yurtta bulunan vatandaşlarla bir araya gelen Kılıç, depremzedeleri dinledi.

VALİ KILIÇ,YURDU ZİYARET ETTİ

Devlet olarak her türlü desteği vereceklerini aktaran Kılıç, “Bütün yurtlar vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Burada bulunduğunuz süre içerisinde herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Tamamen Devlet’in, hayırsever vatandaşlarımızın imkânlarıyla inşallah bizler elimizden geldiğinde sizleri en iyi şekilde misafir olarak ağırlayacağız. Allah, Devlet’imizi, milletimizi korusun. Böyle afetlerle bir daha karşılaştırmasın inşallah. Ülke olarak üzüldük tabi ama bugünlerde birbirimize destek olmamız gerekiyor. Devlet’imizin her zaman vatandaşının yanında, sizlerin yanında. İnşallah bizler de görevimizi yapacağız, sizleri burada mutlu bir şekilde misafir edeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.
Etiketler: bolu haberler