Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ERKAN KILIÇ’TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

VALİ ERKAN KILIÇ’TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
Bolu Valisi Erkan Kılıç, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kılıç, mesajında, kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlığın, en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıdığını kaydetti.

“Büyük bir özveriyle görevlerini ifâ etmektedirler”

Valı Kılıç, muhtarların çok önemli bir vazifeyi icra ettiklerini ifade ederek; “Hem milleti hem devleti temsil gibi çok önemli bir vazifeyi icra ile mükellef olan muhtarlarımız; köy ve mahallelerde yaşayan her bir vatandaşımıza yerelde kamu hizmetlerini eşit, hızlı ve etkin olarak ulaştırmanın gayretiyle büyük bir özveriyle görevlerini ifâ etmektedirler. Yaklaşık iki asırlık köklü bir maziye sahip olan muhtarlık müessesi demokrasimizin en temel yapı taşlarındandır. Halkımızın teveccühleriyle seçimle bu göreve gelen muhtarlarımız, vatandaşlarımızın devletimize olan güveninin ve bağlılığının tesis edilmesinde kilit bir rol üstlenmişlerdir.” dedi.

“Muhtarlık müessesinin saygınlığı ve itibarı daha da artmıştır”

Kılıç, muhtarlara çok önemli görevler düştüğünün altını çizerek, “Muhtarlarımız; görev yaptıkları yerlerde yaşayan özellikle de engelli, yaşlı, bakıma muhtaç, hasta, dar gelirli vb. dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması, sorunlarının çözüme kavuşturulması ve devletimizin himayelerinde huzur ve refah ortamı içerisinde yaşaması noktasında uhdelerinde ulvî bir sorumluluğu da taşımaktadırlar. Özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanımızın şahsı manevilerinde göstermiş olduğu ehemmiyetle ve devletimizin muhtarlarımızın özlük hakları başta olmak üzere çalışma usullerinde yaptığı iyileştirmelerle muhtarlık müessesinin saygınlığı ve itibarı daha da artmıştır” şeklinde konuştu.

“Kıymetli muhtarlarımızla gönül birliği içerisinde başarılı çalışmalarımızı sürdüreceğimize olan inancım tamdır”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, vatandaşların her türlü derdiyle hemhal olan muhtarların gününü kutlayarak sözlerini şöyle noktaladı: “Vatandaşlarımızın güvenlik, asayiş, barınma, sağlık, sosyal yardım hizmetleri başta olmak üzere her türlü derdiyle yakından ilgilenerek sorunlarına çözüm üretilebilmesi için; İlimizin her mahallesinde her köyünde 7/24 esasıyla görev yapan kıymetli muhtarlarımızla gönül birliği içerisinde başarılı çalışmalarımızı sürdüreceğimize olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerimle; vatandaşlarımızın hizmetinde görevlerini lâyıkıyla yerine getiren tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü yürekten kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyor, başta görevi başında şehit olanlar olmak üzere ebediyete irtihal eden kıymetli muhtarlarımızı rahmetle yâd ediyorum.”

Etiketler: bolu haberler