Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VAKALAR HARİTAYI KIZARTTI! İŞTE SON DURUM

VAKALAR HARİTAYI KIZARTTI! İŞTE SON DURUM
Sağlık bakanlığı tarafından açıklanana vaka oranı haritasına göre kırmızı kategoride çok yüksek riskli iller arasından yer alan ilimizde vaka artışları devam ediyor. Son haftalarda yükselen vaka sayıları, Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk haritasına da yansıdı. Haritada ilimiz genelinde kızaran bölgelerin arttığı görüldü.

Haber: Aslı Akış

Çok yüksek riskli iller arasında yer alan ve son haftalarda artan vaka sayıları, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk haritasına da yansıdı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile vaka sayıları azalmış, Hayat Eve Sığar uygulamasında risk haritası normale dönmüştü. Ancak 1 Mart itibariyle kademeli normalleşme ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasın tek gün olduğu ilimizde bazı bölgeler 2 aylık süredir ardından yine kızarmaya aşladı. Tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşların kurallara uymadığı ilimizde özellikle İzzet Baysal Caddesi, Anıtpark, Belediye Meydanı, parklar ve pazarlarda vatandaşların sosyal mesafe kurallarına dikkat etmedikleri görülüyor. Sosyal mesafe kurallarına uymayan ve maske kullanımına özen göstermeyen vatandaşlarda adeta virüse davetiye çıkarıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son rakamlara göre ilimizde 20-26 Mart tarihleri arasında hafta yüz binde183,61 olan vaka sayımız 27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında 287,80’a yükselmiş durumda.

 

Etiketler: bolu haberler