Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VAKA SAYISI HIZLA ARTIYOR

VAKA SAYISI HIZLA ARTIYOR
Bolu’da önceki haftalara göre vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Temmuz-6 Ağustos'ta illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca, vaka sayılarının düşmesinin en az iki doz aşı ile gerçekleşeceğine dikkat çekti.

Haber: Aslı Akış

Vakalar artıyor, önümüzdeki günler kritik. “En az iki doz aşı olanların sayısı arttıkça vaka sayıları da düşecek” bu sözler ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ait.

Vaka sayıları ilimizde 10-16 Temmuz arasında 43,71 iken, 17-23 Temmuz tarihleri arasında 41, 30’a gerilemişti. 24-30 Temmuz arasında paylaşılan vaka sayılarına bakıldığında ise 95,3 oranı korkuttu. Vaka sayısı tırmanışa geçti ve Bolu’da haftalık Kovid-19 vaka sayısı ise 122,04 oldu.

BOLU

Eski vaka sayısı: 95,3

Yeni vaka sayısı: 122,04

Vaka farkı: 26,74

Uzmanlar vakaların artmasının iki nedeni öne sürüyor biri maske ve mesafe kuralına uyulmaması bir diğeri aşı olunmaması.  Sadece maske takmak ya da mesafeye uymakta yetmiyor. Hastalıktan korunmanın yolu aşılama. Bakan Koca “En az iki doz aşı olanların sayısı arttıkça vaka sayıları düşecek. Aşınızı vakit kaybetmeden olun” diyerek aşı çağrısını yineliyor.

“MÜCADELEMİZİN OLMAZSA OLMAZI AŞI”

Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol’da “Koronavirüs ile mücadelemizin olmazsa olmazı aşı. Haydi hep birlikte mavi il olmaya koşalım Bolu. Hep beraber bu mücadelede aşı ile %74 olan oranımızı yükseltelim. Bolu olarak biz de artık mavi iller kategorisindeki yerimizi alalım. Her birimimizde her türlü kolaylıkla aşınızı olabilmeniz için bekliyoruz” mesajıyla Bolululara sesleniyor.  


Etiketler: bolu haberler