Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“UZMAN ELLERİMİZİN İLK BUZAĞILARI HAYIRLI OLSUN”

“UZMAN ELLERİMİZİN İLK BUZAĞILARI HAYIRLI OLSUN”
Tarım ve Orman Bakanlığının eğitim almış gençleri üretime kazandırmanın yanında yatırım yapabilecekleri bir iş sahası açmak adına başlatmış olduğu ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’ meyvelerini veriyor. Proje kapsamında Bolu ilinde Büyükbaş yetiştiriciliği yapan üreticiler ilk buzağılarını almanın mutluluğunu yaşıyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat; “Bakanlığımızın başlatmış olduğu proje ile üretimin bir parçası olmak isteyen eğitimli gençlerimiz kırsalda kalkınmanın önemli birer rol modeli olma yolunda ilerliyor. 100 bin lira ile başlayan yolculuklarında ülkemizin üretim lokomotifinin önemli birer parçası olan gençlerimiz bu sayede bakanlığımızın üretimde sürdürülebilirliğinin temini amacıyla verilen diğer desteklerden de faydalanarak yollarında daha güçlü ilerleme şansı bulabilmektedir. Kırsal Kalkınmada Uzman eller projesi kapsamında Seben ve Göynük ilçemizden Sedef Tutgun ve Sezer Halavurt Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği-Süt Sığırcılığı projesine başvuru yapmışlar ve 100.000 TL değerinde gebe hayvan alımı yaparak İlimiz ve ülkemiz kalkınmasının uzman elleri olmuşlardır. İlk buzağılarını alan uzman ellerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz. Uzman ellerimizin üretim süreçlerinin sağlıklı, bereketli ve hayırlı olmasını diliyor, üreten Bolu’muzun üreten üreticileri arasına hoş geldiniz diyorum” dedi.  

Bolu İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü ve İl Proje Yürütme Birimi personeli çiftçileri ziyaret edip,  projelerin kontrollerini yerinde gerçekleştirdi.

Şube Müdürü Hasan Şen hayırlı olsun dileklerini iletirken, proje kapsamında faaliyet gösteren uzman ellerin almış oldukları hayvanlarını uygun bakım ve besleme koşullarında sağlıklı bir şekilde büyüterek hayvan sayılarını arttırmaları ve sürdürülebilir bir üretim yaparak hem milli ekonomiye hem de bireysel gelirlerine katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Ayrıca projenin izleme süresi içerisinde dikkat edilmesi gereken hususlar, hayvan sağlığı ve refahı konularında da kısa bilgiler aktardı. 

Etiketler: bolu haberler