Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÜZERİNE GİDECEĞİM, KİM OLURSA OLSUN KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIM”

“ÜZERİNE GİDECEĞİM, KİM OLURSA OLSUN KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIM”
Bolu Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumunda, dijital saatlerin, müteahhitler tarafından suiistimal edildiğini belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “100 liralık da su almış, inşaat bitmiş, iskânını vermişiz. Bir tane kablosunu kopart, çalışmaya devam ediyor. Bunların üzerine gideceğim, kim olursa olsun kamuoyuna açıklayacağım” dedi.


Dijital su saatlerinin kaçak kullanıma açık olduğunu ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, önemli açıklamalarda bulundu. Bolu Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumunda konuşan Başkan Özcan, 8 bin saatin kayıp olduğunu belirterek, bazı müteahhitlerin bu saatlerin üzerinden su kaçakçılığı yaptığını açıkladı.

“10 BİN 703 ABONE BİR SENEDİR BELEDİYE’DEN SU ALMAMIŞ”

Bir yıldır 10 binden fazla kişinin su almadığını da vurgulayan Bolu Belediye Başkanı Özcan, “8 bine yakın saat kayıp, saat. 10 bin 703 kişi, bir yıldır Belediye’mizden su almamış.  Bir yıldır, 10 bin 703 kişi. Siz hala dijital saatleri savunmaya devam edin. Kardeşim kim gidiyor. Allah’ını severseniz, bin liralık, bin 500 liralık tek kalemde su alıyor? Soruyorum şu meclise. 200 lira alıyor, 100 lira alıyor. 10 bin 703 kişi diyorum, abone bir senedir Belediye’den su almamış. Siz hala dijital dediğiniz o akıllı sayaçların aptallığı yüzünden vatandaş fazla su kullanmış. Görüyoruz şimdi sicili, yansıyor mecburen” dedi.

“100 LİRALIK DA SU ALMIŞ, İNŞAAT BİTMİŞ”

Müteahhitlerin 100 liralık su ile inşaat bitirdiğine değinen Belediye Başkanı Özcan, “8 bin tane sayaç, nasıl olmuş bazıları ben size anlatayım. Araştırıyorum. Hepsinin sonuçlarını paylaşacağım. Şimdi bir müteahhit. “A müteahhitti.” Gelmiş şantiye aboneliği almış, vatandaş adına almış, mal sahibi adına almış. Mal sahibi kendisiyle kendi adına almış.  100 liralık da su almış, inşaat bitmiş, iskânını vermişiz. 100 liradan başka su almamış. 8 bin tane saat kayıp derken… Peki, kardeşim dijital saat ya bu, mekanik olsa bir ayda öğrenirsin sıkıntıları. Saatini getirmemiş. Biz de hiç nerede senin saatin kardeşim, 100 liralık su ile koca inşaatı nasıl bitirdin dememişiz” ifadelerini kullandı.

“BUNLARIN ÜZERİNE GİDECEĞİM”

Dijital sayaçların suiistimal edilmeye açık olduğuna dikkat çekerek,  bu hatayı fark edip kullananları araştıracağını belirten Özcan, “Bir tane kablosunu kopart, çalışmaya harıl harıl devam ediyor. Bu bir, 8 bin tane sayaç yok ortada. Bu sayaçlardan milyonlarca lira zararımız var arkadaşlar. Bir inşaat 100 liralık su ile biter mi? Ne yapacak iki yolu var ya saati bozacak kaçak su kullanacak ya da artezyenden çekecek değil mi?  Artezyenden çekersen de atık su bedeli ödersin, o da kaçak su. Dolayısıyla bunların üzerine gideceğim, kim olursa olsun kamuoyuna açıklayacağım” şeklinde konuştu.
Etiketler: bolu haberler