Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLMESİYLE BİRLİKTE EĞİTİM DIŞI KALAN 2.500 ÖĞRENCİ EĞİTİME ADAPTE EDİLECEK

UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLMESİYLE BİRLİKTE EĞİTİM DIŞI KALAN 2.500 ÖĞRENCİ EĞİTİME ADAPTE EDİLECEK
Bolu Valisi Ahmet Ümit’in talimatları ile Bolu Valiliği koordinesinde oluşturulan Eğitime Destek Platformu, Koronavirüs salgını nedeniyle evinde tablet, bilgisayar ve interneti bulunmadığı için uzaktan eğitim sistemi EBA'ya giremeyen yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye tablet ve internet desteği verilerek online eğitime dahil olmaları sağlanacak.

“Devlet Millet El Ele Eğitime Destek Kampanyası” üyeleri, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında Valilik Abant Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Ekonomik nedenlerle ve teknik alt yapı eksikliği sebebi ile uzaktan eğitime katılamayan öğrencilerin ihtiyacının belirlenmesi ve temini için Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında yapılan Devlet Millet El Ele Eğitime Destek Kampanyası toplantısına Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, platform üyeleri Vali Yardımcısı Çağlayan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Bolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Fazilet Çobanoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Türker Ateş, Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Vekili Selahattin Ayen, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, Bolu Organize Sanayi Müdürü Mustafa Gülen, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yamaner katıldılar.

“İLK HEDEF EĞİTİM ALAMAYAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE UZAKTAN EĞİTİM İMKANI SAĞLANMASI”

Öğrencilerin uzaktan eğitime devam edebilmeleri için gerekli olan ihtiyaçlar hakkında bir değerlendirme yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Ülkemiz genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında maalesef okullarımız 30 Kasım 2020 tarihinden itibaren zorunlu olarak uzaktan eğitim sistemine geçti. İl genelinde eğitim- öğretim gören 47 bin öğrenciden yaklaşık 2 bin öğrencinin ekonomik nedenlerle ve teknik alt yapı eksikliği sebebi ile uzaktan eğitimle de olsa eğitim-öğretime katılma imkânı bulamadıklarını tespit ettik. Bu öğrencilerimize uzaktan eğitim imkânı sağlanması ilk hedefimizdir.  Her zaman olduğu gibi işadamlarımızın da değerli katkılarını alarak halen eğitimden mahrum olan 2 binin üzerinde öğrencimize eğitim imkanı sağlayacağız. Temin edilecek olan tablet, internetin olmadığı ikametlerde internet paketi, aynı zamanda masa, sandalye ve masa lambası ile öğrencilerimizi eğitim-öğretim sistemine dahil edeceğiz” şeklinde konuştu.  

2 BİN 162 TABLET İHTİYACI VAR

Vali Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından Bolu genelindeki tablet ihtiyaç durumu hakkında bir sunum yapan Bolu Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, toplam tablet ihtiyacının 2 bin 162 olduğu bilgisini platform üyeleri ile paylaştı.

GEREKLİ DESTEK VERİLECEK

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı, Bolu il ve ilçeleri genelinde öğrencilerin uzaktan eğitime devam edebilmeleri için gerekli olan tablet ihtiyaç durumunun değerlendirildiği toplantıda, katılımcılar öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ettiler.

Etiketler: bolu haberler