Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

UZAKTAN EĞİTİME 1724 ADET TABLET DESTEĞİ

UZAKTAN EĞİTİME 1724 ADET TABLET DESTEĞİ
Bolu Valiliği koordinasyonunda ekonomik imkânsızlıklar sebebi ile uzaktan eğitime katılamayan öğrencilerin pandemi sürecinde uzaktan eğitime dahil olmaları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen tabletler ve Valilik öncülüğünde “Devlet Millet El Ele Eğitime Destek Kampanyası” kapsamında alınan tabletlerin temsili teslim töreni gerçekleştirildi.

İnterneti olmayan çocuklarımızın tabletinin internet paketli olarak teslim edildiğini belirten Vali Ümit, “Halen ihtiyaç olan 254 adet tablet ile masa, sandalye ve okuma lambası olmayan 400 öğrencimizin ihtiyaçlarının tedarik edilebilmesi için Kampanyamız devam etmektedir” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit öncülüğünde pandemi sürecinde öğrencilerin eğitimdeki en önemli ihtiyacının karşılanması amacıyla Devlet Millet El Ele Eğitime Destek Kampanyasında alınan ve aynı amaçla Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen Tabletler öğrencilere ulaştırılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Valilik binasında gerçekleşen teslim törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, Organize Sanayi Müdürü Mustafa Gülen ve STK temsilcileri katıldı.

 “DEVLET MİLLET EL ELE EĞİTİME DESTEK PLATFORMU OLUŞTURDUK”

Temsili teslim töreninde konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, pandemi sürecinde çocukların eğitimde herkesin aynı imkanlara sahip olmadıklarını düşünerek destek vermek istediklerini vurguladı. Ümit; “Mart ayından beri ülkece korona virüsle mücadelemiz devam ediyor.   Bunun uzantısı olarak geleneksel olarak ilimizde, ülkemizde yaşamış olduğumuz birçok olaylarda ve alışkanlıklarımızda bir takım değişiklikler yapmak zorunda kaldık. 13 Kasım’dan itibaren ilk, orta ve liselerde öğrencilerimiz uzaktan eğitime geçtiler. Uzaktan eğitime geçtikten itibaren tabi sisteminde getirdiği bir takım sıkıntılar oldu. Milli Eğitim müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde uzaktan eğitime geçildiğinden itibaren 2 bin 500 eğitim ve öğretime katılamadığı tespit edildi.  Bunun üzerine bu öğrenciler araştırıldı, tespit edildi. Bu 2 bin 550 öğrencimizden 480 tanesinin kendi ihtiyaçlarının karşılayabilecek durumda olduğu tespit edildi. Geriye kalan 346 tanesinin de Bolu Belediyesinden tablet aldığı tespit edildi. Bunların dışında kalan bin 724 öğrencimizin ihtiyaçlarının karşılanması açısından harekete geçtik. “Devlet Millet El Ele Eğitime Destek” platformu oluşturduk. Bunun neticesinde arkadaşlarımızla çalışma başlattık. Bugün sipariş ettiğimiz tabletlerin temsili olarak Milli Eğitim ile teslimi için burada bulunmaktayız” şeklinde konuştu.  

VALİ ÜMİT KAMPANYAYA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Öğrencilere tablet imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a  başta olmak üzere, kampanyaya katkı veren tüm eğitim gönüllüsü kişi, kurum ve STK'lara teşekkür eden Vali Ümit; “Temin edilen tabletler içerisinde 640 tanesi Milli Eğitim Bakanlığı, 300 tanesi valiliğimiz, 40 tanesi Milli Eğitim Müdürlüğümüz, 30 tanesi Dörtdivan Kaymakamlığı, 100 adet İzzet Baysal Vakfı, 100 adet Bolu Ticaret Odası, 100 adet Gerede Ticaret Odası, 90 adet Bolu Organize sanayi Bölgesi,  25 adet Fidan ve Albayrak lojistik, 25 adet, AK piliç firması ve Dörtdivan Köroğlu Kalkınma ve Dayanışma vakfı tarafından 25 adet tablet temin edildi” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM-ÖĞRETİM EN TEMEL HAK VE GÖREVİMİZDİR”

İnterneti olmayan çocuklarımızın tabletinin internet paketli olarak teslim edildiğini belirten Vali Ümit, "Halen ihtiyaç olan 254 adet tablet ile masa, sandalye ve okuma lambası olmayan 400 öğrencimizin ihtiyaçlarının tedarik edilebilmesi için Kampanyamız devam etmektedir. Bu kampanya vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde çalışmalarını sürdürdü.  Bu kampanya neticesinde inşallah tüm öğrencilerimiz eğitim ve öğretime katılma imkanı bulabilecek. Eğitim-öğretim en temel hak ve en temel görevimizdir. Öğrencilerimize hayırlı olsun. En kısa zamanda yüz yüze eğitim balaması temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.
Etiketler: bolu haberler