Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÜRETMEK SİZDEN TOHUMLAR BİZDEN”

“ÜRETMEK SİZDEN TOHUMLAR BİZDEN”
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Bolu İli merkez ve ilçelerinde yağlık ayçiçeği ve İl Özel İdare finansmanında silajlık mısır tohumu dağıtımı yapılmaktadır.

Merkez İlçe İl Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Muhtarlar, İl Müdürü ile Müdür yardımcıları, üretici örgüt ve birlik başkanları, üreticiler tohum almaya hak kazanan yetiştiriciler katıldı.

“TOHUMLARIN ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü İzzet Murat; “ Proje kapsamında yağlık ayçiçeğinde %50 üretici %50 bakanlığımız olmak üzere 1 Milyon 770 bin TL tutarın 885 bin TL sini bakanlığımız karşılayacaktır. Silajlık ayçiçeğinde de %50 üretici ve %50 İl özel idaremiz olmak üzere 300 bin TL tutarın 150 bin TL’sini İl özel idaremiz karşılayacaktır. Yürütülen projeler ile ilimizde tarım arazilerinin etkin kullanımının yanı sıra stratejik öneme sahip tarımsal ürünlerle kalkınmamıza pozitif katkı sağlanacaktır. Tohumların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri selam ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

“TOHUM TOPRAKLA BULUŞTUĞUNDA ÇOĞALAN BİR ÜRÜNDÜR”

Vali Ahmet Ümit’te konuşmasında; “Stratejik birçok ürün olmasına rağmen tohumun yeri her zaman ayrıdır, tohum toprakla buluştuğunda çoğalan bir üründür, berekettir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, hayırlı ve bereketli üretimler, bol kazançlar diliyorum” dedi.

“ÜRÜNLER ÇEVREMİZE FAYDALI OLACAK”

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ise çiftçiyi destekleyeceklerini ifade etti. Yüceer, yetiştirilecek ürünlerin çevreye katkı sağlayacağına da dikkat çekerek, “Bizler İl Genel Meclisi Üyeleri olarak, İl Özel İdaresi olarak her zaman köylümüzün, köyümüzün, çiftçimizin yanında olduk. İmkanlar dahilinde destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Öncelikle Sayın Valimize, Bakan Yardımcımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu kararların alınmasında, ödenek aktarılmasında emeği olan, imzası olan İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum. Ayrıca has eten siz değerli çiftçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçleri takip eden, bu süreçlerden çevresi adına faydalanmaya çalışan tüm kardeşlerimize, sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah aldığınız bu ürünler sizler için başta kendiniz olmak üzere çevremize faydalı olacak. Örnek bir proje olacak diye bekliyorum. Bu konu da bereketli bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

PROJEDEN GÖYNÜK, MERKEZ, SEBEN VE MUDURNU İLÇELERİ FAYDALANACAK

Yağlık ayçiçeği projesi ile yaklaşık 800 torba tohumluk tedarik edilecek olup; 50 torbası Merkez olmak üzere, 700 torbası Göynük, 30 torbası Seben ve 20 torbası da Mudurnu İlçelerinde dağıtılacak. Projenin tamamı ile 24.000 dekar alanda ekiliş öngörülmekte olup yaklaşık üretim 6.000 Ton, Üretim değeri ise 30.000.000 TL olarak hesaplanmaktar. Projeden Göynük, Merkez, Seben ve Mudurnu ilçeleri faydalanacak.

ÜRETİM DEĞERİ İSE 6.500.000 TL

Silajlık Mısır Tohumluğu Projesi büyüklüğü 300.000 TL olup %50’si İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanacak. 380 Paket tohumluk dağıtılacak, 3.000 dekar alanda ekiliş gerçekleştirilerek 15.200 ton ürün elde edilecek. Üretimi gerçekleştirilecek ürün üretim değeri ise 6.500.000 TL olarak hesaplanmakta.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Ümit ve protokol üyeleri tarafından tohum dağıtımı gerçekleşirken, üreticilerle toplu aile fotoğrafı çekildi. 
Etiketler: bolu haberler