Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÜRETİMİ DURDURAN TEKSTİL FABRİKASI MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI

ÜRETİMİ DURDURAN TEKSTİL FABRİKASI MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI
Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle artan talebi karşılamak üzere maske üretimine başlandı.


İlçe merkezinde bulunan fabrikanın sahibi Barış Yemişci, yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de görülen koronavirüse karşı alınan tedbirlere katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Salgının yayılmaması için Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında iş yerlerini ay sonuna kadar kapatma kararı almalarına rağmen, artan maske ihtiyacını gidermek için işçilerle biraraya geldiğini anlatan Yemişçi, "Maske ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bunun üzerine fabrikamda çalışan işçilerimle görüşüp gönüllü maske üretmek istediğimi söyledim. İşçilerim de her zaman bu işler ve memleketimiz için hazır olduklarını ifade ettiler. Bizler de üretime başladık." diye konuştu.

Memişçi, asıl iş alanlarının maske üretimi olmadığını dile getirerek, "Hedefimiz işçilerimizle birlikte 25 bin maske üremek. Daha fazla ihtiyaç olursa karşılamaya çalışacağız." dedi.