Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÜRETEN BOLU’YA 5 MİLYON 500 BİN TL DESTEK

ÜRETEN BOLU’YA 5 MİLYON 500 BİN TL DESTEK
Bolu İl Müdürü İzzet Murat, 2022 yılı Mayıs-Haziran Dönemi Çiğ Süt desteklemesi ve TMO prim desteklemesi kapsamında Bolulu üreticilere 5 Milyon 500 Bin lira destek ödemesinin 28 Ekim itibariyle hesaplara yatırıldığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığının insan odaklı çalışma prensibine paralel olarak üreticilerin maliyetlerine katkı sağlamak ve üretimde sürdürülebilirliğin temini adına yaptığı destekler devam ediyor. Bu kapsamda 2022 yılı Mayıs-Haziran Dönemi Çiğ Süt desteklemesi ve TMO prim desteklemesi kapsamında Bolu üreticimize 5 Milyon 500 Bin lira destek ödemesi 28 Ekim itibariyle hesaplara yatırıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Müdürü İzzet Murat; “Üretim ve üretenin yanında yer alarak, gıda arzının devamlılığı dünyada stratejik öneme haiz olmuştur. Bakanlığımız üretim ve üretici odaklı desteklemeleri ile üretimin sürdürülebilirliğinin temini açısından üreticisinin yanında yer almıştır. Bu kapsamda 28 Ekim (Cuma) saat 13.00 itibariyle Çiğ Süt ve TMO Prim destek ödemeleri üreticilerimize ödenmeye başlamıştır. Bu kapsamda; 4 bin 162 üreticimiz üretmiş olduğu çiğ süt için 4 Milyon 200 bin TL, 196 üreticimiz 1 Milyon 300 bin TL destek ödemesi almaya hak kazanmıştır. Destek ödemeleri; T.C. Son hanesi 0-2-4 olanlar için 28 Ekim saat 13.00'den sonra yatmış olup, T.C. Son hanesi 6-8 olanlar için 4 Kasım saat 18.00'den sonra, olmak üzere üreticilerimizin hesaplarına yatırılacaktır. Üreten Bolu'muzun üreten çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

Etiketler: bolu haberler