Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

UNUTULMUŞ BOLU MUTFAĞI DENİZ'DE

UNUTULMUŞ BOLU MUTFAĞI DENİZ'DE
Bolçi Yönetim Kurulu Başkanı ve Deniz Pastanelerinin sahibi başarılı iş adamı Hasan Aksoy mutfak şefi Erhan Karataş’la birlikte 6 ay boyunca köy köy dolaşarak Bolu Mutfağı Menüsü hazırladı.


Türkiye’nin hatta dünyanın en ünlü aşçılarının Bolulu olmasına karşın ilimize gelenlere tek bir menüde sunabileceğimiz Bolu yemeklerinin olmamasını göz önünde bulunduran Aksoy kolları sıvadı.

Deniz Pastanelerinin mutfak şefi Erhan Karaçam ile birlikte Bolu’nun köylerini dolaşan Aksoy unutulmaya yüz tutmuş Bolu yemeklerini tek bir menüde topladı.

Köylerde özellikle yaşlılarla görüşülerek hazırlanan ‘Bolu’dan Yöresel Lezzetler’ başlıklı menüde Duribe kebabı, Kedi batmaz, Dana kavurma, Ev eriştesi, Ekmek aşı, Höşmerim, Kızılcık tarhanası çorbası, Kabaklı gözleme, Ev köftesi, Ev mantısı, Yoğurtlu çıtır patates, Keşli cevizli mantı gibi yemekler dikkat çekiyor.

Tamamen yöresel ve organik ürünler kullanılarak hazırlanan Bolu yemeklerine iza bulguru ile yapılan Durube kebabı gibi yeni lezzetlerde ekleniyor.

AÇIĞI KAPATMAK İSTEDİK

Konuyla ilgili konuşan Hasan Aksoy, “Bolunun aşçıları meşhur ama maalesef ilimizde Bolu yemeklerini bulmak kolay değil. Biz özellikle ilimize şehir dışından gelen misafirlerimize işte Bolu mutfağında bu yemekler var demek için yoğun bir araştırma yaptık. Şefimiz Erhan Karataş’la birlikte köylerimizde yaşlı insanlarla görüşüp artık yapılmayan, unutulmaya yüz tutmuş Bolu yemeklerini araştırdık. Tüm bu yemekleri topladıktan sonra ‘Bolu’da yöresel lezzetler’ ismiyle bir menü oluşturduk. Bolu yemekleri tahminimizden çok ilgi gördü. Müşterilerimizi Bolu yemeklerini tatmaya bekliyoruz” dedi.