Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

UNUTAMAYACAKLARI BİR BAYRAM YAŞADILAR

UNUTAMAYACAKLARI BİR BAYRAM YAŞADILAR
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. Karaçayır Spor Salonu'nda düzenlenen törende yerini alan çocukları sevgiyle selamlayan Vali Ümit ve beraberindeki protokol tüm çocukların ve Boluluların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Haber: Aslı Akış

İLK TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA YAPILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı tarafından öğrencilerle birlikte Atatürk Anıt’a çelenk sunumu yapıldı. Ardından Saygı Duruşu ve Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı ile Bayraklar göndere çekildi.

Anıt Park’taki törenin ardından Karaçayır Spor Salonu’nda yapılan törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 102. Yılını, ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarının çocuk bayramını kutlayarak sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Sarıcı; “Türkiye’mizden doğan bu milli bayramın sıcaklığını tüm dünya çocuklarını ısıtacak, onlara barış ve kardeşlik çatısı altında yeni ufuklar açacak büyüklüktedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz milli benlik ruhunun tekrar alevlendiği Türkiye cumhuriyetimizin altın sayfalarından önemli bir gündür.” dedi.

“TBMM’NİN 102 YILDIR OLDUĞU GİBİ BAĞIMSIZLIĞIMIZIN BAŞ MİMARI OLMAYA DEVAM EDECEK”

Sarıcı, TBMM’nin 102 yıldır olduğu üzere ilelebet milli iradenin millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığın baş mimarı olamaya devam edeceğini de ifade ederek;  “Meclisimizin, milli mücadele yıllarında milletimizin gönlünde yaktığı ateşi, en karanlık en zor günlerde azizi milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır. Bu aziz millet, 1920’de olduğu gibi daha sonraki yıllarda bağımsızlık ve özgürlük sevdasını geçmişten aldığı güçle geleceğe taşıyarak devam etmiştir.  Meclisimizin çatısı altında ortak bir gaye etrafında birleşen aziz milletimiz kahraman ordumuzla birlik ve beraberlik içinde vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş tarihe altın harflerle kazınan zaferlere imza atmıştır. Maziden atiye uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın baş mimarı olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

RESİM VE ŞİİR YARIŞMALARINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Cemil Sarıcı’nın konuşmasının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programının devamında bu özel gün nedeniyle düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlkokullar arasında yapılan resim yarışmasında il üçüncüsü Köroğlu İlkokulu öğrencisi Hüseyin Rüzgar, il ikincisi Dağkent Kıroğlu İlkokulu öğrencisi Karin Öykü Akyürek ve il birincisi Gazipaşa İlkokulu öğrencisi Nisa Yağmur Rüzgar oldu.

Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında ise il üçüncüsü Dağkent Kıroğlu ESV. Ortaokulu öğrencisi, il ikincisi 50.Yıl İzzet Baysal Ortaokulu öğrencisi Gülbahar Yılmaz, il birincisi Yukarısoku  Ortaokulu öğrencisi Sıla Saykılı oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından verildi.

MUHTEŞEM KUTLAMA

Büyük emeklerle hazırlanan tören resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilmesinin ardından, Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı  “Anadolu Bir Çocuğun Hayal Gücüdür”  isimli tiyatro katılımcılardan büyük alkış aldı.  Gösteride Milli Mücadele yıllarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına kadar yaşanan süreç muhteşem bir koreografi ile izleyicilere aktarıldı. 

HALK OYUNLARI VE RONT GÖSTERİLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Törenin devamında Canip Baysal Ortaokulu yöresel halk oyunları ve canip baysal ilkokulu dans gösterisi, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Silifke yöresine ait halk oyunları beğeni ile izlendi.

Atatürk ilkokulunun okul öncesi sınıflarının hazırladığı ront gösterisi ile devam eden tören Canip Baysal Ortaokulunun Trabzon yöresine ait Halk oyunları ve son olarak uluslararası öğrencilerin hazırladığı şarkı şöleni ile son erdi.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMLARINI KUTLUYORUM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Geleceğimizin teminatı ve güvencesi olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını bir kez daha can-ı gönülden kutluyor, bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Törenin sonunda, Bolu Valisi Ahmet Ümit ve protokol üyeleri, programı hazırlayan okulların öğrenci, öğretmenleri ve idarecilerini tebrik ederek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Etiketler: bolu haberler