Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÜNİVERSİTE GÜVENLİK TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

ÜNİVERSİTE GÜVENLİK TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
2021-2022 Akademik Yılı Üniversite Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında yapıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığındaki toplantıya, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda; üniversite öğrencilerinin sağlık, güvenlik, barınma, ulaşım konularda ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik yürütülen ve planlanan çalışmalar ile alınması gereken ek tedbirler görüşüldü. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından alınması planlanan ek tedbirler hakkında sunum yapılarak toplantıya katılanlara bilgiler aktarıldı.

KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON KONULARI ELE ALINDI

Uzun bir aranın ardından ülke genelinde olduğu gibi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde de yüz yüze başlayacak olan yeni akademik yılının huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi için alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, kurumlar arası koordinasyonu gerektiren konular ele alınarak, karşılıklı görüş alışverişinde ve değerlendirmelerde bulunuldu.

“AMACIMIZ, HUZURLU BİR ORTAMDA EĞİTİM ALMALARINI SAĞLAMAKTIR”

2021 – 2022 Akademik Yılı’nın hayırlı olmasını dileyen Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Amacımız, uzun bir aranın ardından yüz yüze başlayan eğitimin akamete uğramaması için pandemi tedbirleri başta olmak üzere, Bolu merkez ve ilçelerdeki tüm kampüslerde, okul ve yurt çevrelerinde gereken bütün tedbirleri alarak, öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde, mutlu ve huzurlu bir ortamda eğitim almalarını ve yeni akademik yılı başarıyla tamamlamalarını sağlamaktır. Okullarımızın açılması ve evlatlarımızın yüz yüze eğitim almalarının devamlılığını sağlamak bizim için çok önemlidir. Bu bağlamda evlatlarımızın problemleri varsa gerekli tedbirleri almak ve çözmek bizim görevimizdir. Gerek İlimizde üniversite öğrencilerinin barınmak için yer bulamadığına dair provokasyonlara karşı gerekse bu süreçte marketlerdeki ve ev kiralarındaki fahiş fiyatların kontrolüne ilişkin tüm tedbirlerimizi aldık ve denetimlere devam ediyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZLERE AİLELERİNİN EMANETİDİR”

Üniversite okumak için Bolu'ya gelen her bir öğrencinin çok kıymetli olduğunu belirten Vali Ümit, "Öğrencilerimiz bizlere ailelerinin emanetidir. Ailelerimiz müsterih olsunlar. Öğrencilerimizin huzur ortamında güvenli eğitim almalarını sağlamak için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Barınma ve ulaşım başta olmak üzere eğitim yılı başlamadan tedbirlerin alınması için ilgili yetkili kurumlara gerekli talimatlar verildi. İlimizdeki mevcut KYK ve özel yurt kapasitemiz öğrencilerimizin taleplerine karşılık verebilecek nitelikte ve donanımdadır. Öğrencilerimiz tarafından konaklama taleplerinin yoğun olma ihtimaline karşılık ihtiyaç halinde kamu kurumlarımızın misafirhanelerini 15 Kasım 2021 tarihine kadar öğrencilerimizin hizmetlerine açık tutacağız” ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler