Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

UMRECİLER KUTSAL TOPRAKLARA DUALARLA UĞURLANDI

UMRECİLER KUTSAL TOPRAKLARA DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu çerçevesinde Bolu İl Müftülüğüne müracaat edip kayıt yaptıran umreciler 4 otobüs ve din görevlileri rehberliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Din görevlileri önderliğinde salavat ve dualarla kutsal topraklara giden vatandaşları yakınları yanlız bırakmadı.

Bolu halkının yoğun ilgi gösterdiği ve İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun duygu dolu konuşmasının ardından uğurlama duası yaptığı programa, Müftü Yardımcısı Ünal Baş, Şube Müdürü Adem Özdemir, Din Görevlileri ve umreye gidecek vatandaşların yakınları katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu çerçevesinde Bolu İl Müftülüğüne müracaat edip kayıt yaptıran, servisli Özel Bolu-1/24 günlük, Özel Bolu-2/15 günlük, Servisli 24 günlük 7. Tur, yürüme mesafeli 15 günlük umreye gidecek vatandaşımız, 4 otobüs ile Din Görevlileri rehberliğinde, 14 Ocak Cumartesi günü Bolu İl Müftülüğü önünden tekbir, salavat, telbiye ve dualar ile kutsal topraklara uğurlandı.

72 KİŞİLİK UMRE GRUBU UĞURLANDI

Sömestr tatili vesilesiyle Gerede Müftülüğü önderliğinde, Hacı Emin Efendi Camii İmam-Hatibi Coşkun Kısaoğlu rehberliğindeki umre grubu dualarla uğurlandı.

Öğrenci, veli ve vatandaşlardan oluşan toplamda 72 kişi, 16 ve 25 günlük iki grup halinde yola çıktı. Üç ayların başlangıcını ve Regaip kandilini kutsal topraklarda geçirecek olan umreciler, Yeni Camii önünden dualarla uğurlandı.

Duygulu anların yaşandığı uğurlama programı Yeni Camii önünde ilahi, kaside, salavât-ı şerife ve telbiyelerle başladı.

Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Yüksel Başkan, “72 kişilik kafileyi bugün Müftülük olarak Umre’ ye yolcu ediyoruz. Orada bizlere memleketimizin birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için dua edecekler. Hz. Muhammed’in diyarı mübarek topraklarda huzur bulacaklar. Onları sevinç ve gözyaşları ile uğurlarken, dönüşlerini de sabırla bekleyeceğiz, herkesin kutsal topraklara gitmesini de temenni ediyoruz” dedi.

Program, İlçe Müftüsü Yüksel Başkan’ın yaptığı duanın ardından umrecilerin uğurlanmasıyla son buldu.

Etiketler: bolu haberler