Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“UMARIM KISA SÜRE İÇİNDE BİR GEREKÇE AÇIKLANIR”

“UMARIM KISA SÜRE İÇİNDE BİR GEREKÇE AÇIKLANIR”
İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, bütçe görüşmelerinde farklı konulara değinerek, “Yuva Köyü’müzde ve hala sebebi belli olmayan talihsiz bir olay yaşadık. Umarım kısa süre içinde bir gerekçe açıklanır ve bir daha böyle bir acıyla karşılaşmamak adına gerekli çalışmalar yapılır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Özel İdare binasında Kasım ayının son İl Genel Meclis toplantısı yapıldı. İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer’in başkanlığında yapılan toplantıda yılsonu değerlendirmeleri de yapıldı. Bu kapsamda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, farklı konulara değindi.

“UMARIM BÖYLE BİR ACIYLA KARŞILAŞMAMAK ADINA ÇALIŞMALAR YAPILIR”

Konuşmasına Yuva Köyü’nde yaşanan zehirlenme olaylarını anarak başlayan Beykoz, “Bir yıllık çalışma şartlarımız, yaşananlar ve sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Saygıdeğer arkadaşlar, bir yılımızın en acı olayı 143 kişinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Yuva Köyü’müzde ve hala sebebi belli olmayan talihsiz bir olay yaşadık. Bakanlık nezdinde, il ve özel idarenin destekleriyle yapılan çalışmaların sonucunu öğrenememenin sıkıntısını yaşamaktayız. Umarım kısa süre içinde bir gerekçe açıklanır ve bir daha böyle bir acıyla karşılaşmamak adına gerekli çalışmalar yapılır. Bu arada Valimiz Sayın Erkan Kılıç’ın tüm köylerimizdeki su depolarının bakım, onarım ve klorlama cihazlarıyla ilgili girişimini destekliyoruz. Bu konuda tüm sorumluluğu yüklediğimiz ve deyim yerindeyse günah keçisi olamaya aday muhtarlarımızın da teknik elemanlar tarafından eğitimlerden geçmesi gerektiğinin altını çizmeliyiz. Yıllardır kurulmayan sağlık müdürlüğünün kurulması doğru, 2004 yılında tarım müdürlüğüne devredilen su analiz laboratuvarının yeniden bizim bünyemizde olması gerekmektedir. Su tahsisini yapan özel idarenin, su analizlerini de yapması kadar doğal hiçbir şey olamaz” dedi.

“MALİYETLER YÜKSEK DEVAM ETTİĞİ SÜRECE SIKINTI YAŞAMAYA DEVAM EDERİZ”

Maliyetlerin yüksekliğine de dikkat çeken Beykoz, “Özel İdaremize ve Köylere Hizmet Birliğine gelen bütçemiz ortadadır. Gelen para ile 487 köy, bin 150 mahallemize hizmet vermeye çalışıyoruz. Yüksek enflasyon sebebi ile geçen yıl 36 bin liraya yapmış olduğumuz kilit taş ihalesini bu sene 148 liraya yapmak zorunda kaldık,  çıkmış olduğumuz ihalelere müteahhitler önlerini göremedikleri için teklif veremediler, her ne kadar 2023 bütçesinde önemli bir artış olsa da maliyetler yüksek seviyede devam ettiği sürece sıkıntıları yaşamaya devam ederiz” diye konuştu.

“KANALİZASYONU OLMAYAN MAHALLELERDEN BAHSEDİYORUM”

Altyapı sorunları olduğuna işaret eden Beykoz, “3 yıldır Bolu’nun yer altı su kaynakları haritalarının çıkarılmasını buradan söylememize rağmen bildiğim kadarıyla tek bir adım atılmamıştır. Yüzlerce kümesin kullandığı su ve atık suların kolektör hattına gönderilmesi isteğimiz ciddiye alınmamıştır. Yine ilimizin kanalizasyon, haritalarının da kayıt altına alınarak sorunlar teknik olarak çözüme hazır olmalıdır. Bundan 8 ay evvel Merkeşler Köyümüzdeki 5 mahallenin kanalizasyonunu dile getirdim. Harekete geçen idaremiz 2 köyün kanalizasyonunu yaptı. Yapılan iş sonrası kalan 3 mahallemizin kanalizasyonu hala yoktur. 21.yüzyılda kanalizasyonu olmayan mahallelerden bahsediyorum” ifadelerini kullandı.

“YOLUN AÇILMASI HALİNDE TRAFİK RAHATLAYACAK”

Farklı köylerdeki sorunlara da değinen Beykoz, “Pirahmetler Köyü’müzün 60-70 metre civarındaki yan yolunun açılması halinde trafik rahatlayacak, yaylalardan gelen ve giden araçlar sıkıntı yaşatmayacaklar. Bu konuyu da bildiğinizi biliyorum. Köylerdeki başıboş köpeklerin koruma ve kontrol altına alınması ile ilgili Milli Parklarla bir çalışma yapılmasını önerdik, talep olumlu karşılanmasına rağmen bu güne kadar somut bir adım atılmadı, umarız en kısa zamanda bu konu ile ilgili bir çalışma başlar. Köylerimiz yaşlı ve bakıma muhtaç bir nüfusa sahip, Köylerimizdeki yaşlı, bakıma muhtaç insanlarımızın ev temizliği ve vücut temizliği gibi zaruri ihtiyaçlarını giderilmesi için birim oluşturulmasını talep ettik bu talebimizle ilgili bu güne kadar bir sonuç elde edemedik” kelimelerini kullandı.

“YOLUN FARKINA VARMAMASINA ŞAŞIYORUZ”

Turizm konusundaki çalışmalara ilişkin konuşan Beykoz, “Yıllardır Bolu Turizm-Kültür kenti olsun diye konuştuk durduk. Gecikmelide olsa 24 Mart 2022 de Köroğlu Dağı Turizm Master Plan ihalesi yapıldı. Bir yıl süresi içinde sonuçlanacak taslak projeye İl Genel Meclisinden bir arkadaşımızın dahil edilerek bilgi akışı ve meclisi bilgilendirmesi adına sağlıklı olacaktır. Turizm kenti olma yolunda milli sporcularımızın kamp yaptığı Aladağ tesislerine son zamanlarda gitmediniz sanırım. Bu güne kadar kira gelirleri Özel idare tarafından alınan Abant’taki işyerlerimiz elimizden bir bir gitmekte bu konu ile ilgili bu güne kadar bir çözüm üretilmemiştir. Ayrıca ilimizin en büyük turizm tesis alanı olan Abant ve Yedigöller yolu üzerinde ticari alanlar oluşması için yapmış olduğumuz öneri bugüne kadar dikkate alınmamış o bölgede yaşayan üreticilerimiz mağdur edilmişlerdir. Kıbrısçık yol ayrımından döndüğünüzde, tarladan daha kötü çukurlarıyla mide bulandıran bir yolda olacaksınız. Orman işletmenin tesislerinin olmasına rağmen görmemesi, valinin ve yetkililerin milli takımları ziyareti sonrası yolun farkına varmamasına şaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“ŞİRKETİMİZİN YAPTIĞI TEK YATIRIMI SÖYLER MİSİNİZ?”

Bol-Öztur şirketinin faaliyette olmamasına tepki gösteren Beykoz, “Özel İdaremizin başarılı bir şirkete sahip olmasını alkışlamak istiyoruz. 3,5 yıldır şirketimiz hakkında bir tek bilgiye sahip olamadık. Olamadık çünkü şirketimiz bu yıllarda bir tek iş yapmamış, adeta yatmıştır. Akçakoca’da olan arazimizi, Ankara ve İstanbul’da olan mülklerimizle birlikte ömrünü tamamlamakta olan konutlara hiçbir çözüm üretemedik. Bunları hayata geçirmeden özel idaremize katkı sağlamamız söz konusu olamaz. Elimizde olan küçük kaplıca için özel firmaya proje yaptırılmış, arkası boş bırakılmıştır. Ömrünün tamamlamak üzere olan kaplıcamızda günü kurtarmaya devam ediyoruz. Bunu bir eleştiri olarak alabilirsiniz ama sizden ricam içinizde olduğum ve üyelerimizle birlikte yönetilen Bol-Öztur şirketimizin yaptığı tek yatırımı söyler misiniz?” şeklin konuştu

Beykoz’un konuşmasında değindiği diğer konuş başlıkları şöyle:

“MEMLEKETİ TAMAMINI ÇÖPLÜK OLMAKTAN KURTARALIM

“Saygıdeğer arkadaşlar, BEKAB diye bundan 3,5 yıl önce üyelerini verdiğimiz bir kuruluş var. Başkan Yüceer’in % 50 hibe kredisi hazır, ÇED raporu çıkmış, başkanı değişerek iktidarın güçlü kalesi Gerede belediye başkanı olmuş yatırım ne oldu? Zaman aralıklarıyla sorduğumuzda yakında diyerek, oyalayıp durdunuz. Yine başlarken finişer kurup kendi asfaltımızı üretelim önergesi başkanın itirazıyla kabul edilmedi. O zaman 11 milyon liraya çarkları döndüreceğimiz yatırım için şimdi 30 milyon liralık ek ödenek ayırdık. Sanırım biz harekete geçene kadar bu rakam 60-70 milyon civarına gelecektir. Gelin burada Bolu’nun yarınlarına bir güzellik yapalım, özel idarenin desteği doğrultusunda memleketi tamamını çöplük olmaktan kurtaralım.”

“TEMENNİMİZ İLÇELERİMİZİN GEREDE KADAR OLMASA D YAŞANABİLİR OLMALARI”

“AK Parti Gurup Başkan Vekili Sayın Üzeyir Ercivan’ın Gerede’nin değişim, dönüşüm ve gelişmesini anlatması bizleri de çok mutlu etti. Elbette Gerede bizim en önemli ilçelerimizden biridir.  Gerede şanslı çünkü Gerede’ye sahip çıkan her dönem bir milletvekili olmuştur, onun için başka ilçelerimizin çekmiş olduğu sıkıntıları yaşamamaktadır. Temennimiz diğer ilçelerimizin de Gerede kadar olmasa da yaşanabilir bir ilçe olmaları için gerekli adımların bir an önce atılmasıdır.”

“ÇOK İŞ YAPMADAN YILI KAPATMAMIZ KAÇINILMAZDIR”

“Enflasyonun %150 civarında olduğu yaptığımız bütçe ile gerçeği ortaya koymuştur. 2022 de 115 milyon olan bütçemiz, 2023 yılında 292 milyon olmuştur. Olası enflasyon hızını kaybetmemesi halinde, geçtiğimiz yıl gibi yine çok iş yapmadan yılı kapatmamız kaçınılmazdır.”

“ÇALIŞANLARIMIZI SAYGI VE SEVGİYLE KUTLUYORUM”

“Elimizdeki bütçeyle iş yapmaya çalışan ve kahraman olarak gördüğüm çalışanlarımızı saygı ve sevgiyle kutluyorum. Yolunuz, yolumuz açık, yeni bütçemizin ilimize ilçelerimize, beldelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

                                                  

Etiketler: bolu haberler