Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Öğrenci Dekanlığı’nın katkılarıyla, Bolu İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme programında, uluslararası öğrencilere Türkiye’deki hakları, sosyal yaşam ve öğrenci ikâmet izinleri konusunda eğitim verildi.

Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi projesi kapsamında, BAİBÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programına, Bolu İl Göç İdaresi Müdür Vekili İhsan Şeker, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve Öğrenci Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, BAİBÜ Uluslararası Öğrenciler Topluluğu (ISA) Başkanı Lancine Doumbia ve uluslararası öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı Lancine Doumbia; “Fildişi Sahilleri’nden geliyorum. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı olarak görev yapmaktayım. Her zaman sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Bolu İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün bugün burada olması bizler için çok önemlidir. İstekleriniz ve sorunlarınıza çözüm bulabilmek, burada olmanızın ilk amacıdır. Dolayısıyla elimizden geldiğince, koşullar ne gerektiriyorsa onu yapmak için çalışacağız.” dedi.

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ KURUMSAL OLARAK PAHA BİÇİLMEZ BİR TECRÜBE”

BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve Öğrenci Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kürtül ise, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde görev yapmaktan son derece mutlu olduğunu vurgulayarak, “Bu mutluluğa fazlasını ekleyen, yaklaşık 13 yıldır uluslararası öğrencilerle ilgileniyor olmam. Üniversitemizde hem Öğrenci Dekanlığı’nda, hem de Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü’nde görev yapmak, beni daha fazla mutlu kılıyor. Değişik renklerin ve değişik coğrafyaların bir araya gelmesi, uluslararası öğrenci mentalitesi, kendi yaşamımda da tecrübe etmiş biri olarak hem kendi hem de Üniversitemiz adına, paha biçilmez bir tecrübe. Kampüs içerisinde gördüğüm her uluslararası öğrenciyi, kalben kucaklamak, halini hatırını sormak, edindiğim tecrübelerle ülkesini tahmin etmek, benim için cazibesi yüksek bir deneyim. Bolu’ya ve Üniversitemize, son yıllarda katlanarak artan bir şekilde uluslararası öğrenci mentalitesini yerleştirmek için, gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya gayret ediyoruz. Bu noktada, başta Koordinatör Yardımcım olmak üzere Tömer Müdürümüz ile gerçekten 24 saat esaslı çalışıyoruz. Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanımız Lancine’e de bu vesileyle teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİMİZİN BİR SIKINTIYA MARUZ KALMASI BİZİ GERÇEKTEN RAHATSIZ EDER”

Uluslararası öğrencilerimizin, Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nu tanımasını ve toplulukta faal olmasını istediğini kaydeden Prof. Dr. Kürtül; “Öğrenci Dekanlığımızı, TÖMER’i, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüzü mutlaka tanımanızı istiyorum. Kapımız sizlere her zaman açık. Bu konudaki yetkiyi direkt Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Hocamızdan aldık. Dolayısıyla bu yetkiyi mutlaka kullanmanızı istiyorum. Bizim haberimiz olmadan, Bolu’da uluslararası öğrenci olan herhangi bir kardeşimizin, bir sıkıntıya maruz kalarak bir derde düşmesi, bir sıkıntısının çözülememesi bizi gerçekten çok rahatsız eder. Böyle bir durum varsa, üniversite olarak bizden kaynaklanan bir şey olmadığını, iletişimden kaynaklanan bir durum olduğunu farz ediyorum. Dolayısıyla iletişimimizi mutlaka aktif tutalım. Bolu’ya ve Üniversitemize geldiğimizde “Ben uluslararası öğrenciyim, kendi sorunumu çözdükten sonra diğer sorunlar beni ilgilendirmez.” demeden, böyle bir düşünceye kapılmadan, hepimizin Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesinin bir ferdi olduğumuzu kesinlikle unutmayalım.” İfadelerini kullandı.

Programda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eden Prof. Dr. Kürtül, programın verimli geçmesini dileyerek sözlerini tamamladı.

“MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN KAPILARI, ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZE HER ZAMAN AÇIK.”

Bolu İl Göç İdaresi Müdür Vekili İhsan Şeker;  “İl Göç İdaresi Müdürlüğü’müzün kapıları sizlere her zaman açık, gerektiğinde arkadaşlarımla ya da benimle her türlü istişarelerde bulunabilirsiniz.” diyerek konuşmasını sürdüren Şeker, “Toplantımızda, öğrenci ikâmet işlemleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Bu konuda uzman arkadaşlarımız sizlere gerekli bilgilendirmeyi yapacak. Bunun yanında ‘Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi’ projesi adı altında, 8 saatlik bir programımız var. Tabii biz burada bu eğitim programını, 8 saat değil, kısaltılmış bir şekilde sizlere sunacağız. Sizlerin de sürece, soru-cevap eşliğinde katılmanızı istiyoruz.” diye konuştu.

SOSYAL UYUM VE YAŞAM EĞİTİMİ  

Konuşmaların ardından, Bolu İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün “Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi” projesi kapsamında uluslararası öğrencilere, Türkiye’deki hakları, sosyal ve kültürel yaşama uyum ve öğrenci ikâmet izinleri hakkında eğitim verildi; soruları cevaplandırıldı.
Etiketler: bolu haberler