Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÜLKÜ OCAKLARINDAN “BOZKURT SELAMI”

ÜLKÜ OCAKLARINDAN “BOZKURT SELAMI”
Azerbaycanlı gençler Karabağ Zaferi’ni, yürüyüş yaparak kutlarken, Bolu Ülkü Ocakları da yürüyüş yapan gençlere dev bayrak ve “Bozkurt Selamı” ile destek oldu.

Haber: Oğuzhan Eke – Aslı Akış

Ermenistan’ın saldırıları üzerine, başlayan İkinci Karabağ Savaşı, Azerbaycan’ın kesin zaferiyle sona erdi. Savaş sonunda Azerbaycan, 29 yıl önce kaybettiği Karabağ’ı tekrar geri aldı. Şuşa’nın kurtuluş tarihi olan 8 Kasım 2020 de zafer günü olarak kabul edildi.

Zaferin ikinci yılı Azerbaycan’da coşkuyla kutlanırken, Bolu’da da Azerbaycanlı gençler tarafından yürüyüş gerçekleştirildi. Büyük çoğunluğu üniversite öğrencisi olan yaklaşık 30 kişilik grup İzzet Baysal Caddesi üzerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile yürüdü.

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN BOZKURT SELAMI

Yürüyüş sırasında zafer sloganları da atan gençlere Bolulu vatandaşlar da alkışları ile destek oldu. Cadde üzerinde Azerbaycanlı gençlere sürpriz Bolu Ülkü Ocakları’ndan geldi. Ülkü Ocakları, yürüyüş yapan gençleri, 10 metrelik dev Azerbaycan bayrağı ile karşıladı. Şubenin pencerelerine çıkan Ülkü Ocakları üyesi gençler de yürüyüş yapanları “Bozkurt” işareti ile selamladı.

“KARABAĞ ZAFERİ’Nİ KUTLADIK”

Azerbaycan’dan iki sene önce gelen Fuat Gurbanov, zafer için mutlu olduklarını belirterek,  “Burada olmaktan çok mutluyum. Çok özel bir gün bir bizim için. Burada olmaktan mutluyuz ve bayrağımızı temsil etmekten gurur duyuyoruz. Karabağ Zaferi’ni kutladık. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, Allah ailelerine sabır versin. Bize bu fırsatı veren, yürümemize yardımcı olan Sayın Valimize teşekkür ediyoruz, Sayın Emniyet Müdürümüze teşekkürümüzü iletiyoruz. Sağ olun, teşekkür ederiz hepinize” dedi.

Yürüyüş, Demokrasi Meydanı’nda Azerbaycan milli marşının okunmasıyla sona erdi.

Etiketler: bolu haberler