Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ULAŞIMLA İLGİLİ HERHANGİ BİR SIKINTI YOK”

“ULAŞIMLA İLGİLİ HERHANGİ BİR SIKINTI YOK”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün geceden itibaren aralıksız süren karla mücadele çalışmalarına ilişkin, “Yaklaşık 25 araç ve 200 personelle kar temizleme çalışmalarına devam ediyoruz. Şu anda girilmeyen cadde kalmadı, sokakların da yüzde 80’ine girdik.” açıklaması yaptı. Özcan ayrıca, ulaşımla ilgili şehir merkezinde sıkıntı olmadığını da belirterek, “Hastanelere, kamu kurumlarına ulaşımda herhangi bir sıkıntı yok. Sadece yayaların yürümesiyle ilgili bir sıkıntı var. Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Özellikle 1-2 gün dediğim gibi vatandaşlarımız da biraz sabırlı olsun” dedi.


Bolu’da hafta sonu başlayan şiddetli kar yağışının ardından Bolu Belediyesi çok sayıda kar kürüme, tuzlama ve solüsyon aracı ve onlarca personelle karla mücadele çalışması başlattı.

YOLLAR KÜRÜME ARAÇLARIYLA TEMİZLENİYOR

43 mahallede 7/24 esasına göre yürütülen çalışmalarda Bolu Belediyesi 25 araç ve 200 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Durmaksızın çalışan ekipler, il genelindeki ana yolları kar kürüme araçları ve greyderlerle sürekli temizliyor. Ayrıca, olası kazaların önüne geçilmesi için de yollarda tuzlama ve solüsyon çalışmaları yapılıyor.

YAYALAR İÇİN TEMİZLİK İŞLERİ PERSONELLERİ İŞ BAŞINDA

Karla kaplı caddeler, sokaklar ve meydanlar ise Bolu Belediyesi’nin fedakâr Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerince kardan temizleniyor. Etkili olan kar yağışına ve dondurucu soğuğa rağmen belediye personelleri, kaldırımları beyaza bürüyen karları küreklerle temizliyor.

BAŞKAN ÖZCAN ÇALIŞMALARI BİZZAT DENETLEDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bugün aracıyla il merkezini dolaşarak yürütülen çalışmaları yerinde denetledi.

Yoğun kar yağışı altında devam eden tüm çalışmaları yerinde denetleyen ve ilgili personellerden bilgiler alan Özcan,  yaptığı açıklamada, şehir merkezindeki kar kalınlığının 35 santime ulaştığını söyledi.

“25 ARAÇ VE 200 PERSONELLE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Belediye ekiplerinin dün geceden beri canla başla çalışarak, karla mücadeleyi sürdürdüğünü kaydeden Özcan, “Ekiplerimiz akşamdan bu yana çalışıyor. Yaklaşık 25 araç ve 200 personelle kar temizleme çalışmalarına devam ediyoruz. Şu anda girilmeyen cadde kalmadı, sokakların da yüzde 80’ine girdik. Araçlarımız hızlı bir şekilde de devam ediyor. Araç kiralayarak bu çalışmaları hızlandırmaya çalışıyoruz.” dedi.

“TUZ KONUSUNDA DİKKATLİ DAVRANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kardan temizlenen yollarda asfalta verdiği zarar dolayısıyla mümkün olduğu kadar az tuz kullandıklarını söyleyen Özcan, “Tabi caddelerimize tuz döküyoruz ama mümkün olduğu kadar tuz konusunda dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Çünkü tuz asfalta zarar veriyor. Asfaltta tabi yeni kur fiyatları yüzünden çok pahalı hale geldi. O anlamda dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da 1-2 gün sabır göstermelerini rica ediyoruz. Tuz yerine kimyasal madde satın almıştık, o tuz kadar etkili ve asfalta çok zarar vermiyor. Zaten yağışların yarından itibaren etkisini yitireceğini ümit ediyoruz. Kar berekettir, 1-2 gün sıkıntısını yaşayacağız belki ama ondan sonra faydasını göreceğiz barajlarımızdaki doluluk oranları bakımından özellikle.” diye konuştu.

“ULAŞIMLA İLGİLİ HERHANGİ BİR SIKINTISI YOK”

Şu an için ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını da belirten Özcan, “Bolu’nun şu anda ulaşımla ilgili herhangi bir sıkıntısı yok. Hastanelere, kamu kurumlarına ulaşımda net bir sıkıntı yok. Sadece yayaların yürümesiyle ilgili bir sıkıntı var. Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Özellikle 1-2 gün dediğim gibi vatandaşlarımız da biraz sabırlı olsun. Her şey güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler