Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“UCUZ SU KULLANMAK VE KALİBRASYONLA UĞRAŞMAMAK İÇİN GELİN SAYACINIZI ÜCRET DEĞİŞTİRELİM”

“UCUZ SU KULLANMAK VE KALİBRASYONLA UĞRAŞMAMAK İÇİN GELİN SAYACINIZI ÜCRET DEĞİŞTİRELİM”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, değişimi yapılan 13 bin adet dijital su sayaçtan yüzde 88’inin arızalı olduğunu belirterek, ön ödemeli su aboneline çağrıda bulundu. Özcan, “Ucuz su kullanmak ve kalibrasyonla uğraşmamak için gelin sayacınızı ücret değiştirelim.” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından dijital su sayaçlarıyla ilgili ücretsiz değişim çalışmaları devam ediyor.  Bu kapsamda yaklaşık 13 bin abonenin sayacı, mekanik su sayaç ile ücretsiz olarak değiştirilirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hafta sonu değişimi yapılan eski sayaçların muhafaza edildiği depoya giderek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“13 BİN ABONENİN SAATİ ÜCRETSİZ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ”

Burada mekanik su sayacına dönüş ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Özcan, “Şuanda değiştirdiğimiz dijital saatlerin toplandığı deponun bir tanesindeyiz. Bu sürecin başında bu saatleri değiştirmemiz gerekiyor, özellikle kalibrasyon süresi dolmuş olanların hemen değiştirilmesi gerekiyor demiştik. Covid sürecinde ekiplerimiz bizzat evlere giderek saatlerin yaklaşık yüzde 95’ini incelediler. İlk incelemede bize mevcut saatlerin yüzde 55’inin bozuk olduğunu ifade ettiler. Sonrasında biz ücretsiz mekanik ile dijital saatleri değiştirelim dedikten sonra vatandaşımızın yoğun bir başvurusu oldu, 2-3 ayda yaklaşık 13 bin abonenin saati ücretsiz olarak değiştirildi.” dedi.

“SAYAÇLARIN YÜZDE 88’İNİN ARIZALI OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Değişimi yapılan saatler ile ilgili detaylı bir inceleme yaptıklarını kaydeden Özcan, hiç beklemedikleri bir gerçekle karşılaştıklarını söyleyerek, “Yaptığımız detaylı incelemede gördük ki sayaçların yüzde 55’inin değil; yüzde 88’inin arızalı olduğunu tespit ettik.  Biz vatandaşlarımıza illa mekaniğe geçeceksiniz diye zorlamıyoruz. Ama şöyle bir sıkıntı var: saatleri bozulduğunda veya kalibrasyon süreleri dolduğunda şuanda saatlerini kalibre ettirebilecek herhangi bir kurum/kuruluş yok! Bu saati yenilemek istiyorum derlerse yenisini satın alabileceği bir yer de yok; ya Eskişehir’e ya Ankara’ya gitmeleri gerekiyor.” diye konuştu.

“MEKANİK SAATE DÖNMEKTE BÜYÜK FAYDA VAR”

“Vatandaşlarımızın bir an önce mekanik saate dönmelerinde büyük fayda var” diyen Özcan, “Ayrıca mekanik saatlere yüzde 25 indirim yapıldığı için şu anda mekanik saate geçen vatandaşlarımız hem suyu daha ucuza kullanmış oluyor, hem de suyum kesildi mi ne kadar kaldı diye endişe etmeyecek.” ifadelerini kullandı. Akıllı denilen dijital su sayaçlarının aslında akıllı olmadığını ve pillerinin de değişmesi gerektiğini söyleyen Özcan, kalibrasyon zorunluğu olan saatlerde yaşanacak arızalara değinerek, “Sayaç tamamen arızalı çıkarsa 450 TL’ye yenisinin satın alınması gerekli. Ancak şuanda sayaç satan firma da kalmadı Bolu’ya. O yüzden bu değişimi bir an önce gerçekleştirmemiz lazım.” dedi.

“GELİN SAYACINIZI ÜCRET DEĞİŞTİRELİM, SUYU UCUZA KULLANIN”

Söz konusu değişimle 10 yıllık kalibrasyon süresi dolmuş sayaçlar ile ilgili Sanayi Bakanlığı’nın keseceği 1250 TL cezanın da önüne geçileceğini vurgulayan Özcan, Bolu halkına çağrıda bulunarak, “O yüzden tekrar ediyorum; ucuz su kullanmak için, kalibrasyonla uğraşmamak için gelin sayacınızı ücret değiştirelim ve daha ucuz su kullanmaya başlayın.” ifadelerini kullandı.

“MEKANİĞE GEÇEN ABONELERDE KALAN SU MAHSUP EDİLECEK”

Özcan, değişimi yapılan ön ödemeli su sayaçlarında kalan bakiye konusuna da açıklık getirdi. Özcan, sayaçlarını değiştiren abonelerinin bakiyelerinde su olması durumunda kalanın sularının mahsup edileceğini ve herhangi bir hak kaybı yaşanmayacağını bildirdi.

KİRACISI OLAN EV SAHİPLERİNE UYARI

Açıklamasında son olarak kiracısı olan ev sahiplerine de seslenen Özcan, “Bazı ev sahipleri kiracım abone, çıktıktan sonra bile herhangi bir sorun olmaz diyor. Hayır, o sıkıntı oluyor, maalesef ev sahiplerinin siciline bu borç, borç olarak işleniyor.” diye konuştu.