Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

UCUBE YERİNDEN KALDIRILDI

UCUBE YERİNDEN KALDIRILDI
Alaaddin Yılmaz döneminde yapılmasına karar verilen ve halk arasında ucube olarak adlandırılan İzzet Baysal Caddesi’ndeki tek katlı çelik yapı, yerinden kaldırıldı.


31 Mart yerel seçimlerinden önce Bolu Halkına söz veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, böylece vaatlerinden birini daha yerine getirmiş oldu.

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Belediye Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde yap-işlet-devret modelinde yapılmasına karar verilen ve geçtiğimiz aylarda yapımı büyük ölçüde tamamlanan İzzet Baysal Caddesi’ndeki tek katlı çelik yapı yıkıldı.

Son yapılan belediye meclis toplantısında yapının inşa edilmesi ile ilgili kararın iptalini meclis üyelerinin oylarına sunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, alınan karar sonrasında yapının yerinden kaldırılması için talimat verdi.

Başkan Özcan’ın talimatı sonrasında başlatılan çalışmalarla halk arasında ucube olarak adlandırılan yapı kısa sürede yerinden kaldırıldı.

Yıkım esnasında yapının bulunduğu alanda açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Üyesi Erhan Beykoz, yapının kaldırılması ile Boluların rahat bir şekilde caddede yürüyebileceklerini söyledi. Beykoz şöyle konuştu; “Bolu Belediye Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda halkın deyimi ile İzzet Baysal Caddesi’ne yapılan gündüz kondu, yada ucube denilen yapının yıkımı gerçekleşiyor. Bu anlamda Tanju Özcan Başkan’ın ve meclisin almış olduğu karar şu anda uygulanıyor. Bu uygulama esnasında Bolu Belediyesi’nin cebinden herhangi bir para çıkmayacağı ortada. Sadece işçi arkadaşlarımıza çelik konstrüksiyon yapanların yevmiyeleri doğrultusunda bunu gerçekleştiriyoruz. Bunun ötesindeki bütün işlemler Bolu Belediyesi tarafından yapılıyor. Nasip olursa, tamamı bitmiş olacak, Allah nasip ederse Bolulular burada çok daha rahat, gönül ferahlığı ve rahatlığı ile hem ucubeden kurtulmuş ve bu caddede rahatlıkla yürüyebilecekler.”