Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÜCRETSİZ OTOBÜS HATTI HİZMETE BAŞLADI

ÜCRETSİZ OTOBÜS HATTI HİZMETE BAŞLADI
Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen, ücretsiz minibüs hattındaki 4 araç hizmet vermeye başladı.

Haber: Oğuzhan Eke – Yasin Celal Torun

Şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm olabileceği ifade edilerek, kamuoyuna duyurulan ücretsiz halka otobüs hattı için Bolu Belediye Meclisi Mart Ayı 2’nci oturumunda görüşülerek onaylandı. Yürürlüğe koyulan proje için Devlet Malzeme Ofisi’nden yapılan minibüs alımıyla, araçlar hizmet vermeye başladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da basın mensuplarıyla beraber hizmet vermeye başlayan ücretsiz minibüsle tura çıktı. Belediyenin kadın şoförü tarafından sürülen Nilüfer isimli minibüste turlayan Özcan, açıklamada yaptı.

HATTA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Açıklamasında hatta ilişkin bilgi veren Özcan, “Söz verdiğimiz bir hizmeti yerine getirdiğimizi göstermek ve bu hizmeti tanıtmak için sizi buraya davet ettik. Anıt Park’ın arkasından başlayıp, Cumhuriyet Caddesi’nden devam ederek, İsmet Paşa Caddesi üzerinden ringi tamamlayacak, ücretsiz ring hattı yapacağız demiştik. Yani insanlar artık Yukarı Çarşı’ya aracıyla gitmesin, İzzet Baysal Caddesi’ne aracıyla gitmesin düşüncesiyle bunu hayata geçireceğiz demiştik. 4 adet otobüsümüzü aldık. Bu otobüsler tamamen ücretsiz. Sadece bu ring hattın hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMA SÜRESİNİ UZATABİLİRİZ”

Değişik isimlerin verildiği minibüslerin çalışma sürelerine ilişkin de konuşan Özcan, “Otobüslerimize de değişik isimler verdik. Nilüfer, Mantar. Yine diğer iki aracımız da Kozalak ve Patates. Arkasında çocuklarımızı memnun edecek giydirmeler de yaptık. Bu hizmet sabah 8’de başlıyor, gece 23’e kadar da devam ediyor. Çalışma süresini uzatabiliriz. Binlerce vatandaşımızın, bu hizmetten her gün faydalanmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşlar için de içerisinde özel yer bulunan minibüsler, 15-20 kişiyi taşıma kapasitesine sahip.

Etiketler: bolu haberler