Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

UÇAR’DAN UÇURACAK PROJE

UÇAR’DAN UÇURACAK PROJE
İlimiz hayırsever iş adamlarından Orhan Uçar’ın girişimleriyle hazırlanan ‘tarihi Bolu adası’ projesinin önümüzdeki günlerde sunumu yapılacak. Bolu’n un tarihine ve turizmine ışık tutacak bir proje olduğunu belirten Orhan Uçar; “Bolu’nun 150–200 yıl önceki yapıları aynı yer ve aynı yapı ile yeniden inşa edilmesi planlanmaktadır” dedi.

İlimiz Demokrasi Meydanı, yukarı çarşı ve Aktaş Mahallesinin bir kısmını kapsayan bu proje ilimiz hayırsever iş adamlarından Orhan Uçar öncülüğünde oluşturuldu. Proje 150–200 yıl öncesini yansıtıyor.

Sosyal medya adresinden proje ile ilgili bilgiler ve görseller paylaşan Orhan Uçar, projenin Bolu’nun tarihini, kültürünü, geleneklerini yaşatacak ve gelecek nesillere miras kalacak, Türkiye’de benzeri olmayan değerde olduğunu söyledi.

Uçar ayrıca proje ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Bolu’nun tarihine ve turizmine ışık tutacak değerde bir proje. İki yıl süren “Tarihi Bolu Adası” projesinin çizim çalışması bittikten sonra projeyi Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a sundum.12–05–2015. Projeye sahip çıkan ve arkasında duran Alaaddin Yılmaz, uzun süren itinalı çalışmaları sonucu gerekli prosedürleri tamamlamış olup, projeyi mülk sahipleri ile gönüllü yatırımcıların ortak zeminde buluşma ve uygulama aşamasına getirmiştir. Mimar Semih Dimicioğlu önderliğinde üç değerli mimarın titizlikle çizdiği ve maket halinde ortaya çıkarıldığı projenin uygulanacağı yaklaşık 85 dönümlük alana, Bolu’nun 150,200 yıl önceki yapıları aynı yer ve aynı hali ile yeniden inşa edilmesi planlanmaktadır.

İnşa edilecek tarihi yapılar da;

—Butik oteller,

—Yöresel lokantalar,

—Yöresel doğal ürünler,

— “Bolu yemek tarihi” müzesi, (Üç bin yıl öncesine dayanan “tarım dahil” kaynak bulundu)

—Eskimeye yüz tutmuş yöresel el sanatları,

—Yöreye özgü nostalji sanatsal ve kültürel faaliyetler gibi benzer hizmetler düşünülmektedir.

Bu proje; Bolu’nun tarihini, kültürünü, geleneklerini yaşatacak ve gelecek nesillere miras kalacak, Türkiye’de benzeri olmayan değerde bir projedir.

Bolu’muzun turistlik otellerine, tatil için gelen misafirleri Bolu merkeze çekerek, Bolu’yu tanıtacak ve ekonomisine katkı sağlayacak kıymettedir.

Not: Proje alanındaki mülk sahipleri ve projeyi uygulamayı düşünen yatırımcılar en kısa zamanda detaylı bilgilendirilecektir. Değerli mülk sahiplerinin üzülmemesi, alınacak her kararın üzerindedir.!! Şuna emin olsunlar, bu proje mülklerini çok daha değerli kılacaktır.”