Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİMİZDE POZİTİF VAKAMIZ YOK”

“TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİMİZDE POZİTİF VAKAMIZ YOK”
Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Adliye ve ceza infaz kurumlarında her türlü tedbirleri alındığını söyledi. Bektaş; “Adliyemiz, ceza infaz kurumumuz ve denetimli serbestlik müdürlüğümüzde gereken tüm tedbirler alındı. Bugün itibariyle ceza infaz kurumlarımızda tutuklu ve hükümlülerimizde hiçbir pozitif vakamız yok” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Adalet Sarayına giriş ve çıkışların kontrol altında olduğuna dikkat çeken Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutukluların koronavirüse karşı korunması anlamında tüm tedbirler alındığını ve alınmaya devam ettiğini dile getirdi.

Bolu Adliyesi ve ceza infaz kurumlarında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlerin uygulanmasına devam ediliyor. Tedbirler kapsamında sıfatı ve pozisyonu ne olursa olsun Adliye ve ceza infaz kurumlarına girenlerin ateşleri ölçülüyor, maske kullanımına dikkat edilerek HES kodu sorgulaması yapılıyor.

HES KODU SORGULAMASI YAPILIYOR

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerek adliyede gerekse ceza infaz kurumlarında toplu alanlarda dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığının altını çizerek; “Tüm dünyada ve ülkemizde hayatı etkileyen bu salgın ile ilgili bakanlığımızın emir ve talimatları, bize sunmuş olduğu destekler kapsamında gerek adliyemizde gerekse bize bağlı olan ceza infaz kurumumuzda, denetimli serbestlik müdürlüğümüzde alınması gereken pandemi kurulu, bakanlığımız ve hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu kararlar doğrultusunda her türlü tedbir alınmış durumda. Ayrıca adliyemizde hijyen, dezenfektan sağlanması ve maske kullanımı ile ilgili hiçbir eksiğimiz söz konusu değil. Yaklaşık iki haftadır da hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu HES kodu sorgulaması yapılarak vatandaşlarımız adliyeye alınmakta” ifadelerini kullandı.

“SÜRECİ HEP BERABER ATLATACAĞIZ”

Bektaş, koronavirüs salgını sürecinde fedakarlıklarından dolayı personele teşekkür ederek; “Ceza infaz kurumlarımızda bulaşın tutuklu ve hükümlülere sirayet etmemesi adına alınması gereken her türlü tedbir alınmış durumda. Ceza infaz kurumlarımızda maske, dezenfektan kullanımı ile hijyen tedbirleri de alındı. Bugün itibariyle ceza infaz kurumlarımızda tutuklu ve hükümlülerimizde hiçbir pozitif vakamız yoktur. Bu da aldığımız bir tedbirlerin sonucu ve başarılı olarak görüyoruz. Rehavete kapılmadan bu süreci devam ettirmemiz lazım. Bu süreçte de büyük emek ve katkı sunan infaz koruma memurlarımız, cezaevi diğer personelimiz, idarecilerimiz büyük sorumluluk almakta. Kendi özel hayatlarından fedakarlık yaparak infaz kurumuna bu hatalığın bulaşın yayılmaması için her türlü tedbiri uygulamaktadırlar. İnşallah bu süreci ceza infaz kurumlarımızda kazasız bir şekilde atlatacağız” şeklinde konuştu.

Bektaş, adliye ve denetimli serbestlik müdürlüğünde şu anda 1-2 vaka dışında pozitif vakanın olmadığını, bunların da mesai dışındaki bulaşlar olduğunu anlatarak, her türlü tedbiri aldıklarını ve bu süreci hep beraber atlatacaklarını sözlerine ekledi.
Etiketler: bolu haberler