Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRKSAT 5A uydusu hizmete girdi

TÜRKSAT 5A uydusu hizmete girdi
Falcon-9 roketi ile Ocak ayında fırlatılan TÜRKSAT 5A uydusu hizmete girdi. 30 yıl hizmet verecek uydu Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Batı Afrika, Güney Afrika, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz’e yayın yapacak.
Türkiye’ yeni uydusuna kavuştu.  8 Ocak 2021 tarihinde Falcon-9 roketi ile fırlatılan TÜRKSAT 5A uydusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımında düzenlenen törende hizmete alındı. Türkiye’nin uzaydaki aktif 7’nci uydusu olan TÜRKSAT 5A’nın yayın alanı; Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Batı Afrika, Güney Afrika, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz’i kapsayacak.

Uydunun açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu uydumuz ülkemizle birlikte, Avrupa, Akdeniz, Ege, Karadeniz Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Batı Afrika, Güney Afrika bölgelerini kapsayan geniş bir coğrafyaya hizmet verecektir. Televizyon yayıncılığı ve veri hizmetleri konusunda kaliteli hizmet sunma kapasitesine sahip TÜRKSAT 5A sağlayacağı yüksek katma değerle kendi alanında gerçekten çok önemli bir projedir” dedi.

1728 MHz kapasiteyle TV yayıncılığı ve veri haberleşmesi hizmetleri sunacak TÜRKSAT 5A, 30 yıl görev yapacak. Uydu Ku Bant ve Yeni Ku Bant’ta hizmet verecek.