Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRKİYE’NİN GÖZÜ KABİNE’DE

TÜRKİYE’NİN GÖZÜ KABİNE’DE
Koronavirüs normalleşme süreci başlangıcı ile birlikte Kabine toplantısında alınacak kararlar bir kez daha merak konusu oldu. 15 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine toplantısında illerin risk durumuna göre yeni kararlar alınması bekleniyor.

Normalleşme sürecinin 1 Mart itibariyle başlamasıyla birlikte virüsle mücadelede oldukça önemli kararlar alınmıştı. İller risk durumlarına göre 4 gruba ayrılmış düşük ve orta riskli illerde kısıtlamalar yüksek ve çok yüksek riskli illere göre azaltılmıştı. Çok yüksek riskli illerde ise bazı kısıtlamalara “devam” kararı verilmişti.

Koronavirüs tedbirleri ile ilgili tavsiye kararları ilk etapta Bilim Kurulu toplantısında alınıyor. Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde aktarıyor. Kabine toplantısında alınan nihai kararlar ise virüsle mücadelede atılacak adımları gösteriyor.

Kısıtlamalarda atılan adımlar etkisini ortalama 10-14 günlük sürede gösterdiği için geçtiğimiz hafta Kabine toplantısı yapılmadı. Yeni toplantı bu hafta 15 Mart Pazartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi. Toplantı tarihine ilişkin resmi açıklamada Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, pazartesi günü Beştepe’de toplanacak. Toplantının ana gündemi koronavirüsle mücadele olacak. İllerdeki vaka sayılarında artış olduğu biliniyor. Peki bu durum kısıtlamalara ilişkin yeni kararların alınmasına neden olur mu? Bu sorunun cevabı yeni haftanın ilk gününde belli olacak.

RİSK DURUMUNA GÖRE KARAR VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında, kademeli normalleşme adımlarındaki son durum ele alınacak. Bazı illerde vaka sayılarında artış var. Mutasyonlu virüs vakalarında da benzer bir artış söz konusu. Her il özelinde değerlendirmeler yapılacak. Risk durumuna göre karar verilecek.