Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Türkiye'de yeni coronavirüs mutasyonu

Türkiye'de yeni coronavirüs mutasyonu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medya hasabından açıklama yaptı. Fahrettin Koca yaptığı açıklamasında "Ülkemizde mevcut İngiltere mutasyonları dışında iki vatandaşımızda Güney Afrika varyantı, bir vatandaşımızda da Brezilya varyantı ile karşılaşıldı" ifadesini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısına ilişkin  yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz günlerde ülkemizde görülen mutasyonlu virüs hakkında açıklamalarda bulunmuştuk. Bu hususu dikkatle takip ediyoruz. Belli mutasyonlarda bulaşıcılığının daha yüksek olduğu yönünde bulgular var. Böyle durumlarda tedbirlerde gevşeme, riskin daha fazla artmasına yol açabilecektir." dedi.

Fahrettin Koca , İngiltere mutasyonunun dışında  iki vatandaşta  Güney Afrika ve Brezilya varyantı ile karşılaşıldığını söyleyerek"  Bu vatandaşlarımız tedbir kapsamında hastanede izole edilmektedir. Temaslıları da benzer şekilde izole edilmiş durumdadır. Kısıtlayıcı tedbirlerin hayatımızı ne denli zorlaştırdığının farkındayız. Bu yüzden kontrolü elden bırakmadan bazı düzenlemeler yapılmaktadır." dedi.