Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİYE KORONAVİRÜS TESTİ YAPILDI

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİYE KORONAVİRÜS TESTİ YAPILDI
Çin’de başlayarak dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip Koronavirüs, Türkiye'ye de sıçradı. Şu ana kadar vaka sayısının 5 olduğu ülkemizde şimdiye kadar 4 bini aşkın kişiye de test yapıldı.
Dünyanın birçok ülkesine yayılan ve 5 bine yakın kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Türkiye'ye de sıçradı. Türkiye, acil koduyla Bilim Kurulu'nu topladı ve bir dizi kararlar aldı. Kararlar arasında birçok ülkeye seyahat yasağı, şüpheli görülen kişilerin karantinaya alınması ve hijyen tedbirlerinin arttırılması başta olmak üzere pek çok konuda tedbirler yer aldı.

"4 BİNİ AŞKIN KİŞİYE TEST YAPILDI"
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, dünyanın birçok ülkesine yayılan ve Türkiye'ye de sıçrayan koronavirüs salgınıyla ilgili "Ülkemizde kaç kişiye test yapıldı?" sorusuna yanıt verdi.

Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Azar, "Türkiye şimdiye kadar 4 bini aşkın kişiye test yaptı. Bu rakam dünya geneline göre az gibi gelebilir ancak şüpheli vaka sayısına baktığımızda yeterli. Yurtdışı bağlantısı, yüksek ateş ve öksürük gibi belirtileri taşıyanlara yaptığımız için şüpheli vaka sayısı az" diye konuştu.