Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE KÜFÜR EDEN KARANTİNADAKİ ÖĞRENCİLER GÖZALTINA ALINDI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE KÜFÜR EDEN KARANTİNADAKİ ÖĞRENCİLER GÖZALTINA ALINDI
Bolu'da, yurt dışından geldikten sonra 14 gün boyunca karantina altında tutulmak için kaldıkları kız yurdunda, sosyal medyadan canlı yayın yaparak daha önce yurtta kalan üniversiteli kız öğrencilerin eşyalarını karıştıran ve Türkiye Cumhuriyeti'ne küfür eden 2 kişi protesto edildi. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu paylaşımları yapan kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı ve bu kişilerin karantina süresinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacağı duyuruldu.

Bolu’da, yurtdışından gelerek öğrenci yurdunda karantinada altında tutulan 2 öğrencinin sosyal medya canlı yayınında Türkiye Cumhuriyeti’ne küfür etmesine vatandaşlar tepki gösterirdi. Hakkında soruşturma başlatılan genç karantina sonrası gözaltına alınacağı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Koronavirüs salgının ardından yurt dışından gelen yaklaşık 500 kişi, geçtiğimiz günlerde Bolu'da 14 gün boyunca karantina altında tutulacakları Hayreddin Tokadi Kız Yurduna yerleştirildi. Yurtta kalan F.A. isimli bir genç, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından canlı yayın yaptı. Genç, canlı yayın esnasında, daha önce yurtta kalan ve okulların tatil edilmesiyle evlerine giden kız öğrencilerin eşyalarını karıştırdı. Sosyal medya canlı yayını sırasında genç kızların eşyalarını izleyicilere gösteren F. A. tepkiler üzerine yayını kapattı. Tepkilerin ardından yurtta kalan başka bir grup da sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaptı. Bu yayında da yurdun kız yurdu olduğunu bilmediğini söyleyip kendilerini savundular.

DEVLETE KÜFRETTİ

Ancak bu sırada yurtta kalan M.N.M. isimli bir genç de Türkiye Cumhuriyeti'ne küfür etti. Hem eşyaların karıştırılması hem de Türkiye Cumhuriyeti'ne edilen küfürler Bolu'da tepkilere yol açtı.

Bolu'da sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından bir grup vatandaş karantina altındaki yurdun önüne giderek tepki gösterdi. Grup, burada Türk bayrağı açıp videodaki kişilere karşı söylemlerde bulundu. Yurtta kalan başka kişiler de protesto edenlere destek verdi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayların ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili açıklamada bulunarak;

“Ukrayna’dan ülkemize Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle dönüş yapmak isteyenler arasında bulunan üç vatandaşımız alınan idari karar gereği Bolu ilinde bir öğrenci yurdunda karantina altına alınmış, karantina esnasında sosyal medyada hakaret içerikli canlı yayın şeklindeki video paylaşımları tespit edilmiştir. Videoda hakarette bulunan şahsın şüpheli M.N.M. olduğu, yanındaki diğer şahısların şüpheliler M. K.K. ve M. Y. olduğu anlaşılmıştır. Şüpheliler hakkında TCK.nın 301. maddesinde düzenlenen “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama” suçundan derhal soruşturma başlatılarak karantina sonunda gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. Özellikle bu dönemde koronavirüsle ilgili yasalara aykırı, manipülatif her türlü suç teşkil eden eylem, haber ve sosyal medya paylaşımları Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Bolu’da, yurt dışından geldikten sonra karantinaya alınan 2 kişi, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları canlı yayında, devlete hakaret etmesinin ardından büyük tepki topladı. Yaşanılan olay ile ilgili Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Savcılığın açıklamasından hemen sonra 3 şahıs hakkında çıkarılan gözaltı kararı uygulamaya konuldu. Öğle saatlerinde yurda giden polis ekipleri M.N.M., M.K.K. ve M.Y.’yi gözaltına alarak emniyete götürdü. Şahıslar gözaltına alınırken, yurtta kalan diğer vatandaşlar ise camlardan alkış ve ıslıklarla şahıslara tepki gösterdi.