Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TÜRKER ATEŞ CHP’Lİ BİLE DEĞİLDİR!”

“TÜRKER ATEŞ CHP’Lİ BİLE DEĞİLDİR!”
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş’in CHP Bolu Milletvekili Aday Adayı olacağı ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun kontenjanından faydalanacağı şeklindeki söylemlerin kamuoyunda yer almasıyla birlikte Bolu’daki CHP’liler seslerini yükseltmeye başladı.

CHP Bolu Eski İl Başkanı Cahit Çıngı sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayarak, “Sayın Türker Ateş’in CHP’yle uzak yakın hiçbir ilişkisi yoktur. Aksine geçmişte CHP’yle yakın görünmekten dahi ürktüğünü biliyorum” dedi.

BTSO Başkanı Türker Ateş’in hem BTSO Başkanlığından hem de TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ederek CHP Bolu Milletvekili Aday Adayı olacağı haberlerinin kamuoyunda yer almasının ardından Bolu’daki CHP’liler seslerini yükseltmeye başladı. CHP Bolu Eski İl Başkanı Cahit Çıngı, Türker Ateş’in CHP’li olmadığını vurgulayarak, “Aday olmayı düşünürken, 3-5 yıl önce değil de neden bu dönemi seçti? Gidiyor gitmekte olan, acaba o nedenle mı” ifadelerini kullandı.

Cahit Çıngı’nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekilde;

“BOLU SİYASETİ İÇİN ZORUNLU AÇIKLAMA

Bolu Ticaret Odası Başkanı Sayın Türker Ateş'in Partim CHP'den Milletvekili Adayı olmak için girişimde bulunduğunu hayretle öğrenmiş bulunuyorum.

Sn.Türker Ateş Benim meslektaşım olup öncelikli olarak toptan gıda sektöründe faaliyet göstermektedir. Benim de Lokantam olduğu dönemlerde alışverişimi büyük oranda yaptığım firmanın sahibidir. Karşılıklı olarak hiç bir sorunumuz yoktur. Ama;

1-CHP’den milletvekili adayı olmaya gelince çok kesin bir itirazım var.

2-Bolu'da yaşayan herkes bilir ki Sn. Türker Ateşin CHP’yle uzak yakın hiçbir ilişkisi yoktur. Aksine geçmişte CHP’yle yakın görünmekten dahi ürktüğünü biliyorum.

3-Sağ kulvarda bulunan partilerden aday olmayı düşünse kimse yadırgamaz.

4-AKP’nin iktidarda olduğu süreçte yaşamın her alanında yapılan hukuksuzlara karşı en ufak bir itirazı kamuoyuna yansımadı, ben de duymadım.

5-Kendisi yıllardır ticaretle uğraştığı halde neden ihtiyaç duyup CHP’ye üye olmamıştır.

6-Tüm CHP’liler yıllardır alanlarda(1 Mayıs, Uğur Mumcu Anması, Soma katliamı, Kadın Cinayetleri vs.) iken kendisini gören var mıdır? Bizler Andımız olayında biber gazi yerken neredeydi?

7-Aday olmayı düşünürken 3-5 yıl önce değil de neden bu dönemi seçti? "gidiyor gitmekte olan", acaba o nedenle mı?

8-Bu kadar zamandır CHP üyesi olup yıllardır emek veren partili arkadaşlarımıza haksızlık hatta saygısızlık yaptığını düşünmüyor mu?

9-Sırça köşklerde oturup, Ticaretini yürütüp, yaşamının her anında bedel ödeyen CHP örgütlerinin adaylığı karşısında sessizce kabul etmesini beklemek en hafif deyimiyle nasıl bir gaflettir anlayamıyorum.

9-Lütfen bu konuda düşüncelerinizi özgürce paylaşınız. Çünkü yarın çok geç olabilir. İnsanlar sadece yaptıklarından değil yapmadıklarından da sorumludur.

SEVGİYLE.”

Etiketler: bolu haberler